Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Salı günü Genel Merkeze seçimi kazanan Belediye Başkanlarını kabul etti.

Kılıçdaroğlu, ziyarette Belediye Başkanları ile birlikte gelen Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Hakkı Güney ve Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar'ı da kabul etti. Kılıçdaroğlu, başta Zonguldak Merkez olmak üzere seçimin kaybedildiği yerleri hatırlatarak Milletvekilleri, il başkanı ve Merkez ilçe başkanına eleştirili konuşarak uyarı yaptı.

Kılıçdaroğlu, teşkilatlarda bir eksiklik olduğunu belirterek "Burada bir sorun var. Önce kendimize bakacağız. Zonguldaklılara bakmaya gerek yok. Zonguldaklı sandığa gidip oyunu kullandı. Demek ki bizde bir eksiklik var" dedi.

Kılıçdaroğlu' nun konuşmasının tamamı şöyle:

"Emek kentidir Zonguldak. İşçilerin hakkını biz savunuyoruz ama biz kaybediyoruz. Burada bir sorun var. Önce kendimize bakacağız. Zonguldaklılara bakmaya gerek yok. Zonguldaklı sandığa gidip oyunu kullandı. Demek ki bizde bir eksiklik var. Bir yanlışlık var. Biz bir yerde bir yanlışlık yapıyoruz. Bunu bir şekilde telafi etmek zorundayız. Yanlışımız nedir, eksiğimiz nedir? Ona bakmak zorundayız. Onu bir şekilde gidermek zorundayız. Önümüzdeki süreçte de buna hazırlık yapacağız. Önümüzdeki süre içerisinde belki milletvekilliği seçimi olacak. Bizim milletvekili sayımızı arttırmamız lazım. Bölgeye daha fazla asılmamız lazım. Özellikle kadın kollarımızın bu konuda çok iyi çalışması lazım. Hiç kimse endişe etmesin. Bir milim geri adım atmak yok. İnandığımız davada inandığımız yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bu, Atatürk'ün bize verdiği bir görevdir. Biz o görevi yapacağız. 15 yıl sonra Devrek'i aldık. Daha önce belediye başkanımız vardı ve uzun süre kaybetti. Ereğli'yi aldık. Saltukova'yı aldık. Haritaya bakınca merkeze biraz daha asılacağız. Parti içindeki kutuplaşmalar, parti içindeki kavgalar bize zarar veriyor. Bunu görüyoruz zaten. O ağır faturayı ödemeye, en azından Zonguldaklılara ödetmeye hakkımız yok. Daha güzel bir kenti yeniden inşa edeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi