Alaplı Belediyesi Kültür Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen Genel Kurula Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali,
Kdz. Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Oda Başkanları ve Yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve şoför esnafları katıldı.
Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan adayı Hasan Günay, &[#]8220;Her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlikten yana olduğumu belirtmek isterim. Esnafımızın sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları Kaymakamlığımızla, Belediyemizle, İlçemizde diğer kurumlarla daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz, bunun düşüncesini taşıyarak bugün karşınıza aday olarak çıktım. Üyelerimizin maddi durumlarının daha iyi olması için sorunlarınızı hızla çözüme kavuşturup, her esnafımıza eşit şekilde davranacağız. Bugüne kadar her zaman şoför esnafının yanında olduk. Tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışacağız. Amacımız seçildiğimiz takdirde yeni projeleri hayata geçirmek ve odaya sosyal bir tesis kazandırmaktır. Özellikle köy minibüsleri esnafımıza yara açan patpatların yolcu taşımasını önleyip, esnafımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Bu yönde çok önemli bir adım atmayı amaçlıyoruz. Amacımız Odamızı daha iyi yerlere getirmektir. Ben ve ekibim oda üyelerimizin her türlü sorunlarına çare olacağız. Mevcut güzergahları tekrar gözden geçirerek gerekenin yapılmasını sağlayacağız. Bu nedenle oylarınıza talibim. Odamızın eksikleri oldukça fazla özellikle herhangi bir şoför esnafımızın başına bir kaza geldiğinde ona gönderebileceğimiz bir kurtarıcı bulunmamaktadır. Biz bu eksikliği tamamlayarak odamızı küçük ve büyük kurtarıcı almayı düşünüyoruz. Beni ve ekibimi göreve getirmeniz halinde geleceğe birlikte bakacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edeceğiz. Biz sorunları bilen bir ekibiz bizler çıraklıktan yetiştik sizlerin sorunları biliyor çözüm üretecek olgunluk ve tecrübe içerisindeyiz. Amacımız şeffaf yönetim anlayışıyla siz kıymetli üyelerimize hizmet etmekten başka bir şey değildir. Adaylığımı açıkladıktan belli bir süre sonra duyduğum bazı yalan yanlış haberler beni üzmüştür. Sanki tarafmışım lafları ortada dolaşmakta bu doğru değildir. Ben bütün şoför esnafının sorunlarıyla ilgilenmek bütün dertlerine sıkıntılarına koşmak için ben ve ekip arkadaşlarımla bu yola baş koyduk&[#]8221; dedi.
Kongrede konuşma yapan Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Çam, &[#]8220;Öncelikle söylemek istediğim tek olay şu Belediye Başkanımız Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimlerinde rekabet olduğu için bu kadar kalabalık olduğunu söyledi. Ben buradan şunu belirtmek isterim. 5 yıldan bu yana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının bir üyesinin sorunu olduğunda buradaki kalabalıktan daha çok kalabalık toplanır bunun bilinmesini isterim. Başkan adayı Hasan Günay, güzel konulara değindi. Yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ama bunlar bilinmeyen konular değildir. Kendi memuruna maaşını veremeyecek duruma düşmüş bu odada bu söylediklerini nasıl yapacak bunu sizin düşüncelerinize bırakıyorum. Bana şunu bir tane üyemiz söylesin, taksici, kamyoncu esnafım bir tanesi desin ki benim bir sorunum vardı. Ama Başkanımın telefonuna ulaşamadım desin, ben buradaki söylemlerin hepsine katılırım. Ama ben görevim süresince uğraşıyorum. Son zamanlarda bizim tekrar seçildiğimiz zaman Şoförler Odası Emniyet Taksi adında bir durak açacağı yönünde bazı dedikodular yapılmış. Bunlar seçim öncesi bizim aleyhimize bilerek çıkartılan dedikodulardır. Bizim yeni bir taksi kurmak gibi bir düşüncemiz dahi olmadı. Bunların hepsi yalandır. Ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu gibi yalan yanlış dedikodular taksici esnafın kafasını karıştırmaya yönelik eylemlerdir.
Birde Mollabey güzergahında Mollabey Birlik Minibüslerinin sözde Çan Değirmenine ve Durhanlı Köyüne sefer yapacakları yalanları ortalarda dolaşmaktadır. Bu söylentilerde tamamen asılsızdır. Ben şimdiye kadar hiçbir üyemi mağdur etmedim. Ayırım yapmadım.
Biz göreve geldiğimizde M plakalı 205 aracımız vardı. Gerek özel öğrenci, gerekse Milli Eğitim taşımacılığımızda çalışan arkadaşlarımız birbirlerine kin kusuyordu. Şoför esnaflarımız birbirlerini tanımıyorlardı. Tabiri caizde Şoförler Odasında bir kopukluk vardı.
Ama yaptığımız çalışmalarla biz bunları aştık. Ben arabacılıkla evime ekmek götürüyorum. İnanıyorum ki arabacının derdini ancak arabacı anlar&[#]8221; dedi
Konuşmaların ardından 413 üyenin oy kullandığı seçimlerde 323 üyenin oyunu alan Kemal Çam ikinci kez Alaplı Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı seçilirken diğer aday Hasan Günay 174 oy da kaldı. 7 oy ise geçersiz sayıldı. Genel Kurul seçimlerinin ardından yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
&[#]8220;Yönetim Kurulu Kemal Çam, Eyüp Yener, İbrahim Oğuz, Metin Erdoğan, Recep Uymaz, Çetin Atalay, Celal Sarkın. Denetim Kurulu: Mehmet Güngör, Erdoğan Şen, Recep Uysal.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi