Özellikle tesbih yapımında kullanılan kehribar bu modeller arasında en çok tercih edilenlerden biri oldu. Daha önceki zamanlarda rütbeli insanların, hekimlerin, hakimlerin ve benzeri sevideki insanların tesbihlerinde sıklıkla görüldü. Sadece görünümünün göze hoş gelmesiyle değil aynı zamanda insan sağlığına olan faydalı etkileri de ile de bilinmektedir. Yapısında karbon, süksinik ve su bulunduran kehribar sarı ve turuncuya çalan bir renge sahiptir. Değerli bir maden olduğu bilinmektedir. Kehribar tesbih modelleri de bu noktada en çok ilgi görenlerin başında yer almaktadır.

Kehribarın Sahip Olduğu Özellikler

Kehribarın sahip olduğu özellikleri bilmek bakış açınızı da değiştirecektir. Öncelikli olarak bu değerli taş son derece narindir ve kırılgan bir yapıya sahiptir. Yüzük, kolye, küpe ve benzeri takıların yapımında da kullanılmıştır. Ayrıca tesbihlerde sıkça görmek mümkündür. Günümüzde de oldukça popüler olarak tercih edildiklerini söylemek doğru olacaktır. Bununla birlikte tıp alanında da kullanılmıştır. Kehribar sağlığa faydalı olmasından dolayı hekimlerin vazgeçilmezlerinden biri olmuştur. Tesbih yapımında kullanılıyor olması ve sıkça tercih edilmesi sağlığımıza da olumlu yönde etki edecektir. Bunun ne gibi faydaları olduğunu merak ediyorsanız yazının devam kısmına bakabilirsiniz.

Kehribar Tesbihlerin Sağlığa Faydaları

Bir tesbihin sağlığa ne gibi faydası olabilir ki diye düşünüyor olabilirsiniz. Unutmamalısınız ki kehribar sahip olduğu yapı itibariyle sağlık açısından daha önceki zamanlarda tıp alanında kullanılıyordu. Şimdi ise tesbihlerinizi süslüyor olması büyük bir ayrıcalık olacaktır. Öncelik olarak kehribar solunum yollarına iyi gelmektedir. Özellikle solunum yolu rahatsızlığı geçirenlerin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Buna örnek olarak bronşit ve astımı gösterebiliriz. Diğer yandan alerjiden ileri gelmiş kızarıklıklara ve kaşınmalara da iyi gelmektedir. Bunlara anti etki ederek geçmesine yardımcı olmaktadır. Uzun vadede kullanıldığı zaman sindirim sistemini düzenlemekte ve mide rahatsızlıklarının önüne geçmektedir. Doğal olarak bu da boşaltım sistemine etki etmektedir. Kehribar tesbih modelleri tercih ederek kesinlikle doğru bir seçim yapabilirsiniz. Sadece sağlık açısından değil, göze hoş gelen ve albenisi olan bu tesbihler ile kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Kaynak: https://www.tesbihsefasi.com

Editör: Pusula Gazetesi