Kdz. Ereğli TSO tarafından 25-28 Nisan 2017 tarihlerinde Almanya Berlin'de gerçekleştirilen iş gezisi tamamladı.
Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sertan Yalçın, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici, Oğuz Örnek, TAT Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ve 15 kişilik oda üyesinden oluşan kafile, ilk olarak Türk bilim merkezi ziyareti gerçekleştirdi. TSO heyeti daha sonra dünya otomobil devi Porsche fabrikasını ziyaret ederek en son teknoloji ile üretilen otomobilleri yerinde inceleme fırsatı yakaladı. Programın devamında Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, burada son derece verimli geçen bir toplantı gerçekleştirdi.
Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri Ereğli heyetine, Almanya'nın ticari hayatı, ekonomisi ve oda faaliyetleri ile ilgili bilgiler sunarken, Ereğli TSO heyeti ve Alman heyeti yaklaşık 4 saat süren toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, katılımcı firmalara bölgede şube açmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ziyarette ayrıca Berlin Büyükelçiliği ziyaret edilerek burada Berlin Ticaret Baş müşaviri Mehmet Azgın ile yapılan toplantıda Almanya üzerinde Avrupa pazarlarına mal satışları hakkında bilgi alındı.
Toplantı da, Kdz. Ereğli TSO tanıtım videosu izletilirken, Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri Ereğli'ye davet edildi. Teknopark, Alman standartlar enstitüsü ziyaretleri ile Almanya Kalite sistemlerini, teknolojilerini yerinde inceleme fırsatı bulan heyet, 28 Nisan Cuma akşam saatlerinde Ereğli'ye döndü.
Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sertan Yalçın, heyetin iş gezisinden son derece memnun kaldığını, yeni organizasyonlar düzenlenmesi için bir hayli istekli olduklarını söyledi. Yalçın bir sonraki gezileri Güney Kore ve Japonya için hazırlıkların başlatıldığı bilgisini verdi.

Editör: Pusula Gazetesi