Kdz Ereğli denizi ve yeşiliyle insanlara sıcak bir ortam sunan mutlu insanların yaşadığı harika bir şehirdir. Şehrimizde yaşam çok rahattır , ulaşım problemi yoktur her dakika gideceğiniz yere ulaşmak zor değildir. Şehrimizde Bülent Ecevit Üniversitesi' nın Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Meslek Yüksek Okuluyla bu sene eğitime başlayacak Turizm Fakültesi bulunmaktadır.

Sevgili anne ve babalar, çocuklarınız şehrimizde rahat edeceklerdir sorunsuz geçirecekleri dört yılı mezun olduklarında hep iyilik ve güzellikle anacaklardır. Bu konuda hiç şüphesiz olmasın evlatlarınız bize emanettir kendi çocuklarımızdan farklı değildirler.

Ereğli halkı misafirlerine daima iyilikle yaklaşır yardımlarını kimseden esirgemez. Şehre geldiğinizde bunu fark etmeniz zor değildir. Çileği, fındığı, kestane balıyla sizleri büyüleyecek şehrimize eminiz ki aşık olacaksınız. 6 km lik sahilimizde yürüyüş yapmak mest edecektir.

Gelelim bizim yurdumuza, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA bağlı şehrin tam ortasında her yere yürüme mesafesinde, yapacağınız işler ulaşım aracına ihtiyaç duymadan halledebilecek kadar yakındır. 20 odadan oluşan toplam 70 yatak kapasiteli iki kattan oluşan öğrencilerimizin çalışma odaları bir hayli fazla olan bir müessesedir. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği , internet hizmeti odaların temizliği bize aittir. Öğrencilerimizin rahat edebileceği dinlenme ve TV odasıyla kendilerine ait ayrıca bir mutfak da mevcuttur. İstediği gibi çayını , kahvesini yapıp yudumlayabileceği geniş bir salon da mevcuttur.

Sizler korkmadan şehrimize gelin kafanıza hiçbir şeyi takmayın biz size mutlu olmanın yollarını keşfettirelim Kültür Kız Yurdu olarak. Şimdiden şehrimize gelecek tüm öğrencilere hoş geldiniz diyerek 2017-2018 eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını temenni ederiz.
Kültür Kız Yurdu hakkında daha geniş bilgilere erişmek için tıklayınız.

Semih Can

Editör: Pusula Gazetesi