Gündemde bulunan Kent Meydanı'na camii ve otopark, Kışla Mahallesi'ne yarı olimpik yüzme havuzu, Elmatepe'ye üst geçit ve Göztepe'ye köprü yapımı için iller bankasından kredi kullanılması maddeleri görüşülmedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığı'nda Ekim ayı meclis toplantısının 4. Oturumu için Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya AK Parti'den Yusuf Kalay, CHP'den ise Osman Yavuz mazeret bildirerek katılmadı.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclis üyelerine çevre ve veteriner işlerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Uysal, geçen yıl Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümünü içeren 'Geleceğinizi çöpe atmayın' isimli projenin birinci olduğunu söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Uysal, Kırmacı Mahallesi'nde ki katı atık depolama alanı ile ilgili hazırladıkları projenin iller bankası tarafından ihaleye çıkarılacağı bilgisini verdi.
Toplantıda 2018-2022 yıllarını kapsayacak 5 yıllık imar planı yapılmasına ilişkin gündem maddesi komisyona havale edilirken, ilk oturumda görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Kent Meydanı'na camii ve otopark, Kışla Mahallesi'ne yarı olimpik yüzme havuzu, Elmatepe'ye üst geçit ve Göztepe'ye köprü yapımı için iller bankasından toplamda 78,5 milyon TL kredi kullanılması maddeleri 10 Ekim 2017 Salı günü görüşülmesine karar verildi. Kdz. Ereğli Belediyesi yarın 5.kez toplanacak.

Editör: Pusula Gazetesi