Karabük Üniversitesi ve Malezya Teknoloji Üniversitesi girişimleri ile Uluslararası "4th International Workshop on Geoinformation Science: GeoAdvances 2017" konferansı gerçekleştirildi.
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, konferansta paylaşılacak çalışmaları yakından takip edeceklerini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın coğrafi verinin yoğun şekilde üretildiği, kullanıldığı ve paylaşıldığı Bakanlıkların başında geldiğini belirten Ceylan bu konularda faaliyet göstermek üzere 644 Sayılı KHK ile Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu belirtti.
Ceylan, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm coğrafi verilerin üretiminin sağlanmasından, bu verilerin yararlanıcı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ihtiyaçları çerçevesinde sürekli olarak güncellenmesinden, coğrafi verilerin belirlenen standartlarda üretilmesinden ve ihtiyaç duyan tüm paydaşlarımızla kolay, hızlı ve ücretsiz veya minimum maliyetle paylaşımından başta bakanlığımız olmaz üzere hep birlikte sorumluyuz." dedi .
Konferansa, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Malezya Teknoloji Üniversitesi'nden Prof. Alias Abdul Rahman, Safranbolu Fethi Toker GSTF Dekanı Prof. Dr. İsmail Ragıp Karaş, TKGM Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı, ulusal ve uluslararası çapta çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi