Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde "Geçmişten Günümüze Türkiye-Çad İlişkileri" konulu panel düzenlendi.
Türkiye ve Kıbrıs'taki Çadlı Öğrenciler Birliği tarafından organize edilen ve KBÜ 15 Temmuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan Çad Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı ve N'Djamena Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka, iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek, bu tür organizasyonların önemini vurguladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye'de Çad'lı öğrencilere çok iyi davranıldığını ve iyi misafir edildiklerini anlatan Barka, "Sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Allah size bu yaptıklarınızın karşılığını versin inşallah. Buradaki öğrencilere çok güzel muamelelerde bulunuyorsunuz. Hepsi sizden memnun. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, her yıl 200 Çadlı öğrencinin gelmesi için söz verdi. Ben sizin bu yaptığınız işe göre size ne kadar teşekkür etsem az. Allah'ın izni ile sizinle her zaman çalışmaya hazırız." dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, kendilerine Afrika'nın kapılarını açan, yeni bir vizyon kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a canı gönülden teşekkürler ettiklerini söyledi.
Polat, " Mayıs ayında Çad'a yaptığımız ziyarette 215 öğrenciyi Karabük Üniversitesine kabul edeceğimize dair söz vermiştik. Çad Rektörü bu konuda bize çok büyük destekler verdi. Bundan sonra her yıl 200 tane öğrenciyi Çad'dan Karabük Üniversitesine kabul edeceğimizi söyledim. Çad'dan şu ana kadar Üniversitemize 200'e yakın öğrenci geldi. Bu gelen öğrenciler Karabük'e çok şey kattılar." diye konuştu.
AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, eski Çad Büyükelçisi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas da panelde iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendiren konuşmalar yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi