Karabük Üniversitesi eski turuncu kantinde düzenlenen etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı, fakülte dekanları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çanakkale zaferinin ve şehitlerin kahramanlıklarının anlatıldığı etkinlikte önce şiirler okundu. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ve diğer bazı şairlerin kahramanlık şiirlerinin okunduğu anlar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Okunan şiirlerin ardından Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu Çanakkale Savaşı'nı anlatan türküler seslendirdi.
Mini konserin sonrasında ise 81 ilden getirilen vatan toprağı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'a teslim edildi. Devamında Karabük Üniversitesi mezunu Cihan Aslan'ın yönetmenliğini yaptığı "Dönmeyi Düşünmeyenler" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çanakkale savaşı sırasında yaşananların etkili bir şekilde anlatıldığı oyun sırasında duygusal anlar yaşandı. Kullanılan dekor ve kostümlerin de dönemi bire bir yansıttığı tiyatro oyunu katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.
Etkinlikte ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında Türk askerinin yaşadığı gıda sorununa da vurgu yapıldı. Çoğu zaman üzüm hoşafı ve ekmekten başka yiyecek bir şey bulamayan askerlerin durumunun daha iyi anlaşılabilmesi için Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bir bardak üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi