Bolu'da, eşinin ölümüne sebep olan alkollü sürücünün tahliye edilmesine tepki gösteren İmdat Yerlikaya, "Delillerin karartıldığını düşünüyorum" dedi.
Bolu'da, Nisan ayında Borazanlar Mahallesi Hattat Emin Barın Caddesi üzerinde meydana gelen kazada alkollü olduğu iddia edilen sürücü Hasan Bilge'nin kullandığı araç kaldırıma çıkarak reklam panosuna çarpmıştı. O sırada karşıdan karşıya geçmekte olan Şaziye Yerlikaya (34) ve yanında bulunan 9 yaşındaki kızı Ceylin üzerlerine devrilen reklam panosunu altında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şaziye Yerlikaya 13 günlük yaşam mücadelesini kaybederken, kızı Ceylin tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hasan Bilge, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra hükümle birlikte tahliyesine karar verildi.
"Tekrar tutuklanmasını istiyoruz"
Eşinin ölümüne sebep olan Hasan Bilge'nin tahliye kararına tepki gösteren İmdat Yerlikaya, delillerin de karartıldığını savunarak, "Kaza sonrasında polis tutanaklarına 'havanın karanlık olmasından dolayı kamera görüntüleri alınamamıştır' yazılmış. Eşim 1.5 aylık hamileydi ama hastane tutanaklarına bu da geçirilmemiş. Benim 2 çocuğum var ve çok zor günler geçiriyoruz. Şahsın tekrar tutuklanmasını ve cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi