-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, resmi yazı ellerine geçtiğinde Şoförler Odası'na kayyum atanacağını açıkladı.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası'nın genel kurulu ve seçimi geçtiğimiz günlerde Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Resmi yazı ellerine ulaştığında odaya kayyum atayacaklarını belirten Coşkun, Osman Köksal Bahar ve Alaattin Toros'un yeniden aday olabileceği yönünde açıklamalar yaptı.

Coşkun, Toros'un adaylığının düşürülmesi ile ilgili "2018'de aday olmuştu. O gün şartları tutuyor mu tutmuyor mu? O gün tutuyorsa şimdi de tutar" dedi.

"BİR ÖNCEKİ GENEL KURUL LİSTESİNİN İÇİNDEN 3 KİŞİYİ KAYYUM OLARAK ATAYACAĞIZ"

Coşkun, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Mahkeme kararı ilgili meslek odamıza ulaştıktan sonra onların belirli süresi var. Belirli süre içerisinde ya mahkeme bize yazı yazar ya da oda bize yazı yazar. Biz o arada odayı olağanüstü genel kurula götürmek üzere kayyum atamamız gerekiyor. Kayyum genel kurul üyelerinin içinden seçilecek. Şu aşamada o süreci bekliyoruz. Bir önceki genel kurul listesinin içinden 3 kişiyi kayyum olarak atayacağız. Onlar da odayı 2 ay içerisinde olağanüstü genel kurula hazır hale getirecekler."

OSMAN BAHAR VE ALAATTİN TOROS YENİDEN ADAY OLABİLECEK Mİ?

Coşkun, Olağanüstü Genel Kurul'da adaylık için Bahar ya da Toros'un önünde hukuki bir engel olup olmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı;

"Osman Köksal Bahar'ın önünde hukuki bir engel yok. O mahkemenin kesinleştikten sonraki durum. Şuanda aday olmasında hukuki bir engel yok. Alaattin Bey 2018'de aday oldu. Kendisinin üyeliği düşürüldü. Büyük bir ihtimalle Osman Bahar Vergi Dairesi'ndeki kayıt bilgilerinden aldı sanırım. Alaattin Toros 2018'de aday oldu. O günde şartları tutuyor mu tutmuyor mu? O gün tutuyorsa şimdi de tutar. O süreci yine mahkeme belirler diye düşünüyorum."

"ZONGULDAK'A YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE DAVRANMALARINI İSTİYORUM"

Şoförler Odası başkan adaylarının tartışmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Coşkun "Genel Kurul ilk defa Zonguldak'ta olmuyor. Başka illerde de yapılıyor. Ben aday olacak arkadaşlara sağduyulu olmalarını, Zonguldak şoför esnafına yakışır, hem kongre sürecine hem de kongreyi birlikte yapacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi