Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'nda Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programı açılmasına Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) onay çıktı.
12 Kasım 1999 Düzce depreminin merkezinde yer alan ve ağır kayıplara uğrayan Kaynaşlı ilçesi, Acil Durum ve Afet Yönetimi programıyla afet tecrübesini artık akademik düzeyde de paylaşacak. Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü altında açılacak program, devlet üniversiteleri arasında, örgün eğitimde ve Sağlık Meslek Yüksekokulları dışında açılan ilk ön lisans programı olma özelliğini taşıyor. Gerekli şartlar sağlandığında Acil Durum ve Afet Yönetimi programının, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alması planlanıyor.
Düzce Üniversitesi Senatosu'nda kabul edilen ve YÖK tarafından açılması uygun bulunan Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programından Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri unvanıyla mezun olacak öğrenciler, Ülkemizde ve Bölgede acil durum ya da afet yönetiminde etkin görev alabilecek teknik bilgiye ve uygulama deneyimine sahip ara eleman niteliği taşıyacak. Acil Durum ve Afet Yönetimi programı, deprem kuşağı üzerinde yer alan bölgede oluşabilecek herhangi bir doğal afet karşısında, daha hızlı ve bilinçli hareket edebilmeye de imkan sağlayacak.
Kaynaşlı'nın ve Ülkemizin ihtiyaçlarına uygunluğu titizlikle belirlenen ön lisans programları ile 2008-2009 Akademik Yılında eğitim hayatına başlayan Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu; kuruluşundan itibaren tüm eğitim programlarını acil durum ve afet yönetimi bilgi ve gerekleriyle birlikte ele alırken, ilçenin afete dayanıklılığının güçlendirilmesi konusunda da bilimsel ve teknik destek sağlıyor.
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'nda Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programının açılması, 12 Kasım 1999 depreminden sonra Kaynaşlı'da kamu kurumları, sivil ve akademik kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilen afet yönetimi çalışmalarını daha ileriye taşıyacak önemli bir adımı oluşturuyor.

Editör: Pusula Gazetesi