Zonguldak Devrek Kaymakamı Ümit Altay, hafta sonu yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Sağlık sorunu olan vatandaşların ve dağ evinde ya da köyde kalacak vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyararak "Kolluk kuvvetlerimize yardımcı olalım" dedi.

Kaymakam Altay'ın konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Haftasonundan itibaren bölgemizde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Diyaliz gibi sürekli tedavi alması gereken kronik hasta ve bakım ihtiyacı olan engelli ve yaşlılarımızın muhtemel enerji kesintileri ve yol kapanmalarında mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri alalım.

Gerekiyorsa bu kişilerin köylerden geçici olarak şehir merkezinde bakılmak üzere getirilmesi veya sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçilerek uygun yataklı kurumlara yerleştirilmesini temin edelim.

Köylerde ve yüksek kesimlerde ikamet eden veya önümüzdeki hafta dağ evi, köy evi gibi yerlerde kalmayı planlayan vatandaşlarımız yanlarında yeterli miktarda erzak ve yakacak olduğundan emin olarak kalacakları yerde mahrumiyet yaşamamak için önlemlerini alsınlar. Lütfen sağlık ve kolluk görevlilerimize yardımcı olalım. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim."