Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde buluşan Protokol, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile Yeni Fakülte için görüşmeye gittiler.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Esnaf Kefalet Kooperatifi Murakıp Üyesi Yücel Oktay, Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem yöneticilerinden iş adamı Ali Toprak'tan oluşan protokol üyeleri, Ereğli Belediyesi tarafından tahsis edilen araç ile Zonguldak'a yola çıktı.

Ziyaretin Ereğli'ye kurulacak olan yeni fakültenin bölümleri üzerine olacağı öğrenildi. Bilindiği üzere Geçtiğimiz hafta yapılan Belediye Meclis toplantısında Eski hastane alanına fakülte yapılmasının önündeki tüm yasal engeller kaldırılmış, imar planı onaylanmıştı. Belediye Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Bugün çok mutluyum. Başta Kaymakamımız ve Valimiz olmak üzere, tüm siyasi partilerle ve belediye meclis üyelerimizle el ele vererek eski hastane alanına yükseköğretim tesisi yapmak için imar plan tadilatlarını bugün gerçekleştirmiş olduk. Ereğli'mize hayırlı olsun" demişti.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli'ye açılması planlanan kampüs için BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya yapılan ziyaret hakkında açıklama yaparak şunları söyledi;

"Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Oktay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ak Parti İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu ve BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik' in katılımı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Çufalı ziyaret edilmiştir. Bu ziyarette Kampüs alanındaki son gelişmeler ve yapılacak Fakülteler değerlendirilmiş ve bundan sonra izlenecek yol haritası görüşülmüştür. Olumlu havada geçen ziyaret sonrasında inşaatlara proje sonrasında ivedi başlanılması ve yeni Fakültenin kurulması için istişarelerde bulunulması kararıyla ziyaret sona erdirilmiştir."