Zonguldak İl Genel Meclisi CHP Gurubu parti binasında bir toplantı yaparak gündemi değerlendirdi. Ereğli İl Genel Meclisi Üyesi Hayrettin Kartal, geçtiğimiz günlerde Yalıboyu köylerine düzenlenen geziye AK Partili meclis üyelerini çağırıp kendilerini davet etmeyen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu.

Kaymakam Çorumluoğlu'nun devlet terbiyesi almış olduğu düşüncesinde olduklarını belirten Kartal "Siz AKP nin Kaymakamı değil Kdz Ereğli'nin kaymakamısınız" dedi.

Kartal konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Kdz Ereğli ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı var. Biz il genel meclisi üyeliğimizin yaklaşık 2,5'uncu ayındayız. Kdz ereğli'de çok değerli bir kaymakamımız var. İsmail Çorumluoğlu, kendisini gerçekten devlet terbiyesi almış biri olarak görüyoruz. Yaklaşık 15 gün önce Valiliğimizin ve İl Özel İdare Genel Sekreterinin de bulunduğu bir 'Kdz Ereğli Yalıboyu' köylerine bir gezi düzenlenmiş. Bunu Kdz. Ereğli Kaymakamlığı düzenliyor, valimizi ve il özel idare sekreterimizi de davet ediyor. Burada AKP ilçe başkanı da var bakıyoruz. Basından öğrendiğimiz kadarıyla AKPli 3 tane il genel meclisi üyesi var. Ama CHP'nin ilçe başkanı yok, 3 tane meclis üyesi yok. Gerekirse kaymakam şunu yapmak durumunda. Mecliste grubu olan AKP ilçe başkanını ve meclis üyelerini o geziye çağırıyorsanız, CHP'nin ilçe başkanını da meclis üyelerini de çağırmak durumundasınız. Hatta hatta mecliste grubu olan siyasi partilerin ilçe başkanlarını da oraya çağırmak zorundasınız siz AKP nin kaymakamı değil Kdz Ereğli'nin kaymakamısınız."

Editör: Pusula Gazetesi