Devrek Kaymakamı Ümit Altay, 65 yaş be üstü vatandaşlara çağrı yaparak evde kalmalarını istedi. Kaymakam Altay, "Yasağı ihlal edenler 400 liraya varan idari para cezasıyla cezalandırılır" dedi.

İşte Kaymakam Ümit Altay'ın o açıklaması:

"22 Mart 2020 Pazar günü itibariyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dışarı çıkması kısıtlanmıştır. Öncelikle siz değerli büyüklerimizden ricamız kurala riayet ederek evinizden çıkmamanızdır. İhlal halinde 392 liradan 3 bin 150 liraya varan idari para cezası bulunduğunu hatırlatmak isterim.

Bu süreçte evden çıkamayacak vatandaşlarımızın market, gıda, ilaç ve banka/para çekme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için bugün itibariyle çağrı merkezimizi ve saha ekiplerimizi oluşturup kimsenin mağdur olmaması için çalışacağız. Gün içerisinde iletişim kurulabilecek telefon numaraları ve kişiler duyurulacaktır. Sabah 8'den akşam 5'e kadar bize ulaşan her talebin gün içinde halledilmesi sağlanacak, acil durumlar haricinde akşam 5'ten sonra gelecek taleplerin niteliğine göre ertesi gün yerine getirilme durumu olabilecektir.

Herhangi bir aksaklık ve ulaşılamama durumuna karşı ayrıca kendi kişisel telefon numaramı da paylaşacağım. Herhangi bir nedenle çağrı merkezine ulaşamayan olursa doğrudan beni arayabilir. Halkımıza saygıyla duyurulur."