Zonguldak'ın Ereğli ilçe kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yapılacak 4 günlük denetimin ilkini gerçekleştirdi. Çorumluoğlu denetimler sırasında iş yeri sahibinin maskesinin çenesinin altında görünce uyardı. Uyarısına iş yeri sahibinden 'Bunu takmak anlamsız geliyor' cevabı gelince sinirlenen Kaymakam Çorumluoğlu 'Bana da takmak anlamsız geliyor. Ama Sağlık bakanlığı takacaksınız diyor. Madem gereksiz çıkartıp at maskeyi. Çenenin altında niye tutuyorsun" diyerek çıkarttığı maskesini tezgahın üzerine fırlattı. İş yerine ceza kesildi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İşçileri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ilçede denetime çıktı. İlk denetimde araç sürücüleri, ticari taksi sürücü ve yolcuları ile Halk Otobüsleri ve yolcularına uyarılarda bulundu. Kaymakam Çorumluoğlu, aracının arkasında çocukları olan kadın sürücünün kendisini görünce maskesini takması üzerine sürücüyü uyararak maskesini takmasını istedi.

Daha sonra iş yerlerinin denetimine geçen Kaymakam Çorumluoğlu ve beraberinde ki heyet, büfe işletmecisinin maskesinin çenesinin altında görerek uyarıda bulundu. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun maskesini neden takmadığını ve çenesinin altında tuttuğunu sorduğu büfecinin 'Bana da takmak anlamsız geliyor. Ama Sağlık bakanlığı takacaksınız diyor. Madem gereksiz çıkartıp at maskeyi. Çenenin altında niye tutuyorsun" diyerek maskesini çıkartarak tezgahın üzerine fırlattı. İş yerine ceza kesildi.

Kaymakam Çorumluoğlu denetimi sırasında aracın içinde maske takmayan sürücü ve yanında ki yolcuya da ceza için tutanak tutturdu. Araç sürücü hazırlanan tutanağın ardından Kaymakam Çorumluoğlu'na neden maske takmadığını anlatmak istediği sırada Çorumluoğlu, Aracın içinde ikiniz de maske takmıyordunuz" diyerek uzaklaştı. İlçede faaliyet gösteren bir eczanede çalışanların sosyal mesafe kurallarına uymadığından da tutanak tutturan Çorumluoğlu, çalışanların kendisine durumu izah etmek istemesine de izin vermedi.

Yapılan denetimlerde 50 kişiye maske ve diğer kurallara uyulmamasından dolayı tutanak tutulduğu öğrenildi.