Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım günü "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edilmiş her yıl 25 Kasım tarihinde tüm dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda tüm Türkiye'de illerde vali, ilçelerde kaymakamların yönetiminde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı, Çaycuma'da Kaymakam Muharrem Coşgun başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2020 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. 2021 yılında yapılması düşünülen program ve etkinliklerin planlaması yapıldı.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Milli Eğitm Müdürü İsnmail Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı ve kurulda yer alan ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Yapılan toplantı sonrası kurul üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürünce Atatürk Bulvarında KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığı artırılmak için kurulan standı ziyaret edilerek kadınlara karanfil dağıtıldı