Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara çok sayıda şehit ailesi ve gazinin yanı sıra, Kaymakam Serkan Keçeli ve eşi Fatmagül Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen ve eşi Funda Özen, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ve eşi Emine Bircan Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hasan Baktaş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, Gıda Tarım ve Havancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Huzurevi Müdürü İzzet Örenli, Belde Karakol Komutanları, Kaymakamlık Mütevelli Heyeti üyeleri ve Çaycuma Huzur evi sakinleri katıldı.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından oruçlar açıldı.

Kaymakam Serkan Keçeli ve eşi Fatmagül Keçeli şehit aileleri ve gaziler ile tek tek ilgilenerek sohbet etti. Şehit ve gazilere vefa borcunun hiçbir zaman ödenemeyeceğini ifade eden Kaymakam Keçeli ; "Sizler bu vatan, bu millet , bu devlet için en değerli varlıklarını, çocuklarını, kardeşlerini, eşlerini babalarını bu toprağa emanet ettiniz. Sizler bu vatan için canlarını feda etmiş insanların yakınlarısınız. Devlet ve millet olarak sizler, bizlerin baş tacısınız. Başımızın üzerinde her zaman yeriniz var. Sizlerin yaptığı fedakarlık herhalde kelimelerle anlatılmayacak kadar çok büyük ve kıymetlidir.

Bizler bu vatan içinde güvende yaşayabiliyorsak, sizlerin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde olmaktadır. Aziz şehitlerimizin emaneti olan siz ailelerimiz için devlet ve millet olarak ne yapsak azdır. Sizler için ne yaparsak yapalım, borcumuzu ödeyemeyiz. Ama her zaman devletin ve bu milletin sizlerin yanınızda olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Programımıza uzak yakın demeden iştirak eden tüm ailelerimize teşekkür ediyorum. Aileniz ve çocuklarını ile nice sağlıklı Ramazanlara ulaşmanızı diler, yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlarım"şeklinde konuştu. Sofra duasını ise yine Müftü Arcaklıoğlu gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi