Her ortamda kitap okumanın önemini ifade eden ve kitap okuma projelerine her türlü desteği veren Kaymakam Sayın Serkan Keçel beraberinde Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Atlı, Filyos Melek ve Ahmet Şanlı ÇPAL Müdürü Muhammet Karabulut, H. Seçil Şanlı Ortaokulu Müdürü Murat Mısırlı ile Hisarönü Zübeyde Hanım İlkokulunun "Kütüphanede Buluşuyoruz" projesini yerinde inceledi.

Okul Müdürü Kıvılcım Gökgöz proje hakkında bilgi vererek; " Proje ile öğrencilerin ve ailelerin birlikte kütüphanede vakit geçirmeleri ve kitap okuma isteğinin artırılması hedeflendi. Her gün bir sınıfın öğrenci ve aileleri öğretmen refakatinde Filyos Beldesi Kütüphanesini ziyaret ederek kitap okumaları sağlandı. Bunun sonucunda öğrenciler okul dışı zamanlarda kütüphaneye ailelerini de götürmeye başladılar. Çocuklar anne ve babalarını da kitap okumasını sağladılar. Bütün okul öğrenci ve aileleri kütüphaneye üye oldular. Yürütülen proje ve bu proje doğrultusundaki çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakamımız "anne ve babaların çocukları ile kitap okumaları çocuklarımıza model olmamız açısından son derece önemlidir. Okuma sevgisi ilkokulda kazanılmazsa ilerleyen süreçte çok zor kazanılıyor. Okuma alışkanlığı, bir kişinin genel olarak her konuda anlama ve kavrama kapasitesini geliştirdiğinden başarıya giden yol kitap okumadan geçiyor. Ailelere çocukları için yaptıkları bu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Keçeli ve beraberindekiler öğrenci ve aileleri ile birlikte kütüphanede kitap okudular. Kaymakam tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

Daha sonra Filyos Beldesi Kütüphanesi ile aynı binada bulunan Doğa Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan'ın doğal çalışma atölyesi, Halk Eğitim Merkezi dikiş nakış kursları, Filyos Belediyesinin yeni binası ziyaret edildi.

Editör: Pusula Gazetesi