Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliği ile yürütülen Okulu Sütü Projesinin amacının anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Kaymakam Serkan Keçeli; "Süt öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayarak sağlıklı büyümelerini destekler. Okul sütü programı çocukların sağlığına yapılan en önemli programdır"dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Keçeli, sütün faydalarından bahsetti. Türkiye genelinde olduğu gibi Çaycuma'da da ana sınıfı ve ilkokul 1. 2. 3. ve 4'ncü sınıf öğrencilerine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu dönemde Türk Gıda Kodeksi' ne uygun ambalajlı, sade, yağlı, 200 ml'lik kutular halinde okul sütü dağıtılacak. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün dağıtılacak olan okul sütü projesiyle, çocukların yeterli süt tüketerek daha sağlıklı ve dengeli beslenmesi, zihinsel ve fiziksel gelişme oranlarının arttırılması, Türkiye’de hayvancılığın gelişmesi ile süt ürünlerinin değerlendirilmesi hedefleniyor.

Okulun özel eğitim sınıfını da ziyaret eden ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Keçeli ve Özdemir'e Okul Müdürü Cengiz Erdaş teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi