Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ile birlikte Çaycuma Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Gençlik Merkezi'nde açılan üniversite destekleme kurslarını ziyaret etti.

Ziyarette, Çaycuma Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oktay Oktay ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Müdürü Şendoğan Kaya da hazır bulundu.

Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden ve ihtiyaçlarını soran Kaymakam Keçeli, "Tek yapmanız gereken Haziran'da yapılacak sınava odaklanmaktır. Siz motivasyonunuzu sağlayıp kendinizi derse verirseniz, başka faktörler sizin başarınıza engel olmaz. Bu sınavlarda öğretmen ve ailede önemli bir faktördür. Kurslar ve kaynak kitapları yanında başarının ana aktörü öğrencinin kendisidir. 'Bir taraftan gezeyim, bir taraftan TV izleyelim ama sınavlarda başarı olayım' gibi bir sistem yok. Birçok genç, çok yoğun şekilde sınavlara hazırlanıyor. Biz istediğimiz kadar kurs koyalım, siz kendinizi hazırlamadığınız takdirde bir anlamı yok. Mezun olduğunuz okulunda sınavlar da çok büyük bir etkisi yok. Mesele burada kendi çabanızdır" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Aksoy ise, 4,5 ay sürecek kurslara 170 kursiyerin katıldığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi