Barbaros Kutlutaş Orta Okulu'nda düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ile Şube Müdürü Cengiz Yılmaz katıldı.

Gerek Milli Eğitim alanındaki, gerek sosyal faaliyetlerdeki başarılarından, gerekse eğitimin kalitesinin artırılması için yaptıkları projelerden dolayı başarı belgesi vermeyi uygun gördüklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir; " Fedakarlık yapan arkadaşları tebrik ediyorum, başarılar diliyorum"dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli, belgelerin sadece kağıt parçasından ibaret olmadığını ifade ederek;

"Milli Eğitim bütün ayaklarıyla kendi kademeleri ile burada belge sadece kağıt parçası olarak görünür kağıt parçası dahi olsa en azından anı olarak arkamızda koyabileceğimiz ve çalıştığımız çabalarımız yapmış olduğunuz fedakarlığı en önemlisi birileri tarafından takdir edildiği görülmesi herhalde mutlu eder düşüncesi ile bu başarı belgelerini veriyoruz yoksa maaşımız da herhangi neden olmayacak. Ne yazık ki keşke olsa da daha farklı bir şey ortaya çıksın ses öğretmen arkadaşlarımızı her söylediğimi tekrar söylüyorum. Bizler öğretmen arkadaşlarımızın hepsini toplumun lider olarak görüyoruz. Memur zihniyetiyle görmüyoruz. Memurlardan daha az kamu çalışanı olsanız dahi öğretmen arkadaşlarımızın yeri çalışanlardan çok farklı. Diğer bütün mesleklerin telafisi yanındaki kişinin biraz daha fazla çalışması ile mümkünken sizin telafinin ne yazık ki mümkün değil. Bırakın sizin telafinizi Ortaokulda herhalde branş olarak sekiz tane branş öğretmeni giriyor, 4 yıl hesaplarsınız 28 tane farklı branş öğretmeni girme ihtimali var. Bunlardan bir tanesi bile alanında fedakarlık yapmazsa boş bırakırsan o öğrenciden mutlak bir başarı görme ihtimalimiz kalmıyor. O yüzden eğitimde her bir ferdin aslında eğitimde her bir ferdin derken bunun içinde hizmette hizmetli memur arkadaşlarımız da dahil öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz de dahil hepsinden vazifelerini yapmasını değil, fedakarlık yapmalarını bekliyoruz. Sizde bu fedakarlığı en iyi şekilde yapan arkadaşlarımızdan bazılarısınız. Diğer bütün öğretmenlerimizin de ben çok inanıyorum bir çoğu büyük ve üstün fedakarlık yaparak vazifelerini yapıyor. Size onlar adına da başarı belgelerini vermiş olacağız inşallah. Bu belge her şey değil kimsenin cebinden çıkan bir şey değil. Bir nebze olsun sizlerin motivasyonunu arttırabilirsek ne mutlu bize. Göründüğünün takdiri bizler tarafından memnuniyetle karşılaştığınız bir göstergesi olduğunu düşünüyorum İnşallah meslek hayatımız boyunca bol bol başarı belgeniz almak nasip etsin. Ama asıl başarı belgesi yetiştirdiğimiz çocukların topluma örnek olarak yer almaları olacaktır. Mezun ettiğimiz her bir başarılı öğrenci bizim öğretmenlerimiz için ayrı bir iftihar kaynağıdır, ayrı bir iftihar belgesidir. Her birimizin yüzlerce binlerce iftihar belgesinin toplumda hep beraber görmek istiyorum. Toplumun geleceğini inşa edeceksek ne ben inşa edeceğim, ne bir memur nede bir siyasetçi bile tek başına inşaa edemez. Toplumun geleceği inşa edilecekse başarılı ve fedakar öğretmenlerimizin omuzları üzerinde inşa edilecektir. Bu bilince sahip öğretmenlerimizle yetiştirebilirsek emin olun geleceğin Türkiye'si çok farklı olacaktır. Biz 45 dakikalık dersimizi tamamlayıp çıkmak değil. Topluma çocuklarımızla ne kadar faydalı olursak okulda bulunduğumuz her an her dakika bunun bilinci ve bunun gayreti içinde olursak bizlerin ve çocuklarımızın yaşayacağı Türkiye çok daha güzel bir ülke olacaktır. Başarımızın çalışmaların devamını diliyorum"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi