Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde geçen 6 Eylül'de yapılan kongrede AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına seçilen Avukat Saffet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

BOZKURT: "GÜZEL HİZMETMELERE İMZA ATACAĞIZ"

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Bozkurt, Kaymakam Çorumluoğlu'na nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "İnşallah birlikte güzel hizmetlere imza atacağız" dedi.

Bozkurt, şöyle dedi: "İade-i ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Karşılıklı iyi niyetlerimizin yansımasının Ereğli'de hizmete dönüşeceği düşüncesindeyiz. Göreve başladığımız günden bu yana, gerçekten Ereğli'de önemli sorunların olduğunu tespit ettik. Bu anlamda sorunların çözümü noktasında sizinle istişare halinde olup, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tespit ettiğimiz 15 önemli sorun var. Bunları teşkilat olarak değerlendirdik. İnşallah bu sorunların en aza indirgenmesi noktasında sizin önderliğinizde çalışacağız. Elimizden gelen tüm fedakarlığı sergileyeceğiz. İlçemizde güzel hizmetlere imza atacağımıza olan inancımız tamdır."

ÇORUMLUOĞLU: "SAFFET BEY, HAYATIN İÇİNDE OLAN BİR BAŞKANIMIZ"

Kaymakam Çorumluoğlu ise yaptığı konuşmasında, ilçede göreve başladığı günden bu yana tespit ettiği sorunları Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a sunum olarak anlattığını, Ereğli'deki siyasi parti ilçe başkanlarına da CD ortamında takdim ettiğini söyledi.

Çorumluoğlu, şunları söyledi:

"Bugün 5 tane partiye iade-i ziyaret programı yaptık. Bunlar tabii işin resmi kısmı. Bu resmi kısmın haricinde önemli olan elbirliğiyle sorunlara çözüm bulabilmek. Ben, AK Parti yönetiminin geçen hafta yaptıkları ziyaretten sonra Sayın Valimize sunmuş olduğum sunum çerçevesinde; Ereğli'de 2 yıllık süre içerisinde tespit etmiş olduğum sorunları kendilerine CD ortamında taktim ettim. Anladığım kadarıyla onlar da yönetim bazında bir değerlendirme yapmışlar. Tabii bunlar Kur'an-ı Kerim ayeti değildir, benim tespit ettiğim hususlardır. O maddeler, kendileri tarafından değerlendirilmiştir. 2 yıldır ben zaten bu maddelerin içerisindeyim. Yönetimdeki arkadaşlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve muhtarlarımız zaten bu meselelerin içindeler. Saffet Bey de bugün burada değil, hep hayatın içinde olan başkanımız. Kendisi bu meselelerin hepsine hakimdir. Sadece farklı bakış açıları olabilir. Bugün ziyaret ettiğim ilçe başkanları ile bunların tamamını paylaşacağım. İnşallah çözüm odaklı oluruz. Bundan sonra birebir görüşmelerimizde olacak. İstişarelerimiz, daha uzun boyutlu oturmalarımız olacak. İnşallah birbirimize yardımcı olacağız. Burada yönetimdeki çoğu arkadaşımızı da görüyorum. Misafirperverliklerinden dolayı hem başkanımıza hem de tüm AK Parti ailesine teşekkür ediyorum."

ENSAR VAKFI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Çorumluoğlu'nun ardından Saffet Bozkurt'u, Ensar Vakfı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ensar Vakfı Başkanı Hüseyin Doğru, İlçe Başkanı Bozkurt ile Yönetim Kurulu Üyelerine 'hayırlı olsun' diyerek, başarı dileğinde bulundu. Doğru, ayrıca, vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdiği Bozkurt'tan destek istedi. Bozkurt da ziyaretlerinden dolayı Ensar Vakfı Yöneticilerine teşekkür ederek, taleplerin değerlendirileceğini söyledi.

ERDOĞAN: "BAYRAĞI SAĞLAM TUTUN"

AK Parti Yönetimi, günün son ziyaretinde ise 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ı ağırladı.

Ziyarette konuşan Erdoğan, "Değerli Başkanım; hayırlı, uğurlu olsun. Allah mübarek etsin. Şahsınızda bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Görevinizde başarılar diliyorum. Bayrak sizde, bu bayrak ayakta; dikilen bu bayrağı sağlam tutun, düşürmeyin, insan kaybına fırsat vermeyin, yenilerini ekleyin; yola devam inşallah" dedi. Başkan Bozkurt ise konuşmasında şöyle dedi: "Hocam, sizi burada görmekten büyük mutluluk duyduk. Bu süreçte, sizin desteğiniz bizim için çok önemli. Sizin tecrübelerinizden ve Ankara'daki birikimlerinizden yararlanmak istiyoruz. Biliyorsunuz eskiden birlikte çok çalıştık, partimize kattığınız değerler çok fazla. Emeğiniz çok fazla. Sizin gibi değerli vekillerimizin desteğiyle inşallah biz de Ereğli'yi bir adım daha ileriye nasıl götürebilirizin çabası içerisinde olacağız. Verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz."

ERDOĞAN: "SİYASET, MESLEK DEĞİL GÖREVDİR"

Tekrar söz alan Erdoğan, Bozkurt'un hukukçu olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de 3 meslek çok önemlidir. Bunlar tıp, hukuk ve mühendislik. Bunlar çok kolay elde edilebilecek meslekler değildir. Saffet Bey, hukukçu olması nedeniyle de inşallah teşkilatımızın bu boyuttaki başarılarına başarı katacaktır. Biz de geçmişte bu çatı altında karınca kararınca hizmetlere vesile olduk. Yapmamız gerekenleri yaptık. Zaman zaman Köksal ağabey (Köksal Toptan) ile konuşurken 'Benim mesleğim siyaset değil, görevim siyaset' derdim. 'Bana taş atıyorsun' derdi. Ben yine aynı duygulardayım. Benim mesleğim değil siyaset, görevim. Çünkü ben ticaret yapıyorum, sanayici olmaya çalışıyorum. Asıl mesleğim, Edebiyat öğretmeniyim. Siz de hukukçusunuz, mesleğiniz siyaset olmasın; göreviniz siyaset olsun. Siyaset bir meslek değil, görev. Gerçekten görev ahlakıyla, bilinciyle ve şuuruyla bu makamları doldurursak Rabbimin izni milletimizin de desteğiyle aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Ben, bu işin ruh kökünde bunu görüyorum. Ben bir kez daha ilçe başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Saffet Başkanımızın ekip arkadaşlarının çoğunu tanıyorum. Biraz seçici davranılmış, hoşuma gitti."