Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, "Başkan, Kaymakama tepki gösterdi: Vali ne garışıya bullara" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Vedat Öztürk, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Muhtarlar Günü vesilesi yapılacak olan tören için alana geldim. Kaymakam Beyden önce tören alanına geldiğimde muhtarlarla sohbet esnasında Pazarlıoğlu Köyü'nde yapılan "Kestane Hasadı" programına neden davet edilmediğimle ilgili sitemimi söylerken, ilçe Kaymakamımız alana geldi. Problemin ne olduğunu sordu. Bende geçtiğimiz hafta düzenlenen "Kestane Hasadı "programına neden davet edilmediğimle ilgili soruyu kendisine ilettim. Sayın Kaymakamımızda köy programlarına Belediye Başkanlarının davet edilme gibi bir usulün olmadığını ifade etti. Sayın Zonguldak Valimiz Mustafa TUTULMAZ'la ilgili herhangi bir ifade kullanmadım. Kaymakamımızla beraber belediyeye gidiş sebebimiz ise, Muhtarlar Günü dolayısı ile programda yer alan makam ziyaretlerini gerçekleştirmekti. Kaymakamlık Toplantı Salonunda Nüfus Müdürlüğü tadilatı nedeni ile nüfus hizmetleri devam ettiğinden makam ziyaretleri birlik ve beraberlik içerisinde Belediye Makam Odasında yapmak üzere belediye binasına çıktık. Olay bundan ibarettir. İlimiz Valisi ve İlçe Kaymakamımıza bu tarz bir söylemde bulunmamda kişiliğime, bulunmuş olduğum makama ve devlet terbiyesine uygun değildir."
Pusula'nın haberini baştan sona doğrulayan Vedat Öztürk, Kaymakamı sıkıntıya sıkan sözlerini ise yalanladı.
"İlimiz Valisi ve İlçe Kaymakamımıza bu tarz bir söylemde bulunmamda kişiliğime, bulunmuş olduğum makama ve devlet terbiyesine uygun değildir" diyen Vedat Öztürk'ün Gökçebey Belediye Başkanlığı'ndan ve Ak Parti'den neden istifa ettiğini kamuoyuna açıklayarak, terbiye sınırlarını göstermesi bekleniyor.
Pusula'nın olaya tanık olan kaynakları, Kaymakam ile Belediye Başkanı arasında yaşanan diyaloğu doğruladılar.