Zonguldak'ta ormanlık alanda erkek cesedi bulundu. Cesedin, 2015 yılının Haziran ayında kaybolan zihinsel engelli Hasan Berber'e ait olabileceği ihtimali üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ormanlık alanda erkek cesedi bulunduğu bilgisinin gelmesi üzerine harekete geçti. Dilaver Mahallesi'ne gelen ekipler, cesedin çevresinde incelemede bulundu.
Cesedi, zılbıt topladığı esnada gördüğünü ifade eden Seher Çolak, "Zılbıt toplamaya gidiyordum. Geçerken gördüm. Öğlen saat 12.00 sıralarında gördüm. Eve geldim. Daha sonra kardeşi geldi ona söyledim. O da geldi baktı. Sonra polislere haber verdi. Ben sadece cesedin kafa tası gördüm" diye konuştu. Kayıp olan Hasan Berber'in yakını Reyhan Karadeniz ise, "Kuzenim kayıp olmuştu. Üzerinden iki sene geçti halen bulunamadı. Otlar büyüdü haliyle. Kendisini oralarda çok aramıştık. Bir ceset bulundu ama o mu değil mi bilmiyorum. Köpekler ile aramaya yapmışlardı. Kendisini kaybolduğu günden bu yana arıyoruz. Biz bu cesedin kuzenim Hasan Berber'e ait olduğunu düşünüyoruz. Sonuçlar geldiğinde netleşecek" diye konuştu.
Cumhuriyet Savcılığı ekipleri de olay yerinde incelemede bulunduktan sonra cesede ait kemikleri topladı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek olan kemiklerin, 2015 yılının Haziran ayında evinin önünden kaybolan ve bir daha geri dönmeyen 56 yaşındaki Hasan Berber'e ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Editör: Pusula Gazetesi