TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor ligde kötü bir sürece girdi. Kırmızı-lacivertli ekip oynadığı son 4 maçından yalnızca 1 puan çıkarabildi. Sahasında oynadığı son iki maçı kaybeden Kırmızı-lacivertile ekip Sancaktepe'ye 2-0, Hekimoğlu Trabzon'a ise 3-0 mağlup oldu.
Zonguldakspor'un imzadına Şanlıurfaspor maçı yetişti. Kırmızı-lacivertli ekip Pazar günü deplasmanda sezon başında 15 puan silme cezası alan ve ligde geri kalan 25 maçta yalnızca 1 puana alabilen Şanlıurfaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Zonguldakspor kötü giditaşını bu maçla birlikte sonlandırmak istiyor. Teknik Direktör Serkan Afacan hafta boyunca idmanlarda futbolcularını uyararak rakipleri karşısına temkinli olarak çıkmaları gerektiğini belirterek dikkat çekti.
KAYIP BÜYÜK BİR YIKIM OLUR
Zonguldakspor'un bu kötü süreçte -14 puanla 4 hafta önce düşmesi kesinleşen Şanlıurfaspor karşısında yaşanabilecek puan kaybı camiada büyük bir yıkım yaşatır.
Zonguldakspor bu kritik maç öncesinde 25 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 yenilgi alarak topladığı 32 puanla 11'inci sırada kendine yer buldu. Kırmızı-lacivertli ekip bu maçlarda rakip kaleleri 30 kez havalandırırken kalesinde ise 34 gol gördü.