Saniye Gedik adlı bir vatandaşın çöp konteynırının yanına koyduğu çantasını kamyona yükleyen Çaycuma Belediyesi temizlik ekipleri, tonlarca çöpün arasından çantayı bulup vatandaşa teslim etti.

Saniye Gedikli adlı vatandaş içinde cüzdanı, nüfus kağıdı, telefonu ilaçları da bulunan pazar çantasını Velioğlu Mahallesinde bulunan bir çöp konteynırının yanına bırakarak başka işlerini görmek için oradan uzaklaştı. Bu sırada konteynırı boşaltmak için gelen Çaycuma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çantayı da çöp kamyonuna koyarak çöp toplama merkezine götürdü. Bir süre sonra çantasının kaybolduğunu fark eden Gedikli, Beyaz Masa'ya müracaat ederek yardımcı olunmasını istedi. Beyaz Masa görevlisinin ekipleri bilgilendirmesi üzerine Velioğlu Mahallesi'nin çöplerinin yüklendiği kamyon dikkatli bir şekilde boşaltılarak içindeki çanta çıkarıldı. Daha sonra kendisine haber verilen Saniye Gedikli Saha Sorumlusu Metehan Kılınç'dan çantasını teslim aldı. Gedikli tonlarca çöpün arasından çantasını çıkararak kendisine teslim eden belediye temizlik görevlilerine teşekkür etti.

KANTARCI: "ÇAYCUMA'DA YAŞAMAK AYRICALIK"

Konuyla ilgili konuşan Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, "Çaycuma insani açıdan pek çok güzelliğin yaşandığı güzel bir kent. İnsani dokumuz dünyadaki ve ülkedeki tüm olumsuzluklara karşın hiç bozulmadan kendisini koruyor. Gözü, karnı tok halkımız hakkı olmayan bir şeye asla elini uzatmıyor. Bu açıdan çok güvenlikli de bir kent. Çaycuma Belediyesinin anons sisteminden, mesela, sık sık 'Bir miktar para bulunmuştur' anonsları duyuluyor. Ben bu anonsu duyunca çok mutlu oluyorum. Bu anonsun yapıldığı daha kaç yer kalmıştır açıkçası merak da ediyorum. Bu kez da bir vatandaşımız çöp konteynırının yanına çantasını bırakmış. Ekiplerimiz de onu çöp zannedip araca koymuş. Durumu fark eden vatandaşımız Beyaz Masa'ya müracaat etmiş. Temizlik ekibi de tonlarca çöpün içinde arayarak çantayı bulmuş ve sahibine teslim etmiş. Vatandaşımızın cüzdanı, kimliği, telefonu ve ilaçları da bulunan çantasını bulunca çok mutlu olmuş. Vatandaşımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Ben bu çabayı göstererek Çaycuma'da yaşamanın ayrıcalık olduğunu gösteren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi