Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, AK Parti Gençlik Kolları Toplantısı´nda yaptığı konuşmasında 5 yılı değerlendirdi. Dürüstlükten taviz vermeden 5 yılı başları dik bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Gonca, &[#]8220;29 Mart 2009 Yerel Seçimi Zonguldak için önemli bir seçim. 5 yıl çok çabuk geçti. Geride kalan süreç içerisinde bizler AK Partili üyeler olarak güzel bir çalışma sergiledik. Bazı konularda hatalarımız olmuş olabilir. Dürüstlükten taviz vermeden birbirimizi kırmadan 5 yılı geçirdik. Partiye ilk geldiğim günlerde birileri Gazipaşa Caddesi´nde bizlerin seçimi alamayacağı konusunda iddialarda bulunuyorlardı. Biz ´bu seçimi alırız´ dedik. Seçim koordinasyon merkezinde haykıran sesler bizim zaferimizdi&[#]8221; diye konuştu.



&[#]8220;HALK DEĞİŞİMİ GÖRÜYOR&[#]8221;


Secaattin Gonca, 2004 yerel seçimlerinden bu yana Zonguldak Belediyesi´nde yaşanan değişimleri halkın çok net ve açık bir şekilde gördüğünü söyledi. Belediyenin emanetine hiçbir zaman hıyanet etmediklerini söyleyen Gonca, &[#]8220;Bize devredilen Zonguldak Belediyesi´nin o günkü durumu ile bu günkü durumu Zonguldak halkı çalışanı ile birlikte açık ve net görüyor. Akmayan sular, ödenemeyen personel maaşları, halkla kopuk bir belediye, hijyen olmayan belediyenin kendi personeli ile kaçak olarak çalıştırdığı bir mezbaha, itfaiyenin yeterli olmayışı, şehirler arası cenaze naklini bile yapamayan bir cenaze aracına sahip olmayan bir belediye yönetimi. Ve her şeyden önce de sokaklara pislik kokan o ihalelerinden o icraatlarından sokaklara pislik akan bir Zonguldak Belediyesi vardı. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız mücadele sonunda tabii ki alınanlar gücenenler oldu. Biz dedik ki, ´Burası bize emanet.´ Burası Zonguldak halkının bize teslim ettiği, tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu, ´bu hakkı da ancak siz korursunuz´ dediği bir belediyeyi meydana getirdik. Halka en iyi hizmeti yaşatmaya çalıştık. Bazılarının hayal bile edemediği projeleri hayata geçirdik. ´Sen Türkiyelisin büyük düşünmelisin, Sen Zonguldaklısın büyük düşünmelisin.´ Biz inançlı insanlarız. Bizim kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Oturarak da seçim alınmaz. Adaylarımızın açıklandığı andan itibaren tüm teşkilatlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimi hiçbir zaman için karşımızdakilere çamur atmadan demokrasinin en iyi şekilde işlemesi yolunda yapmalıyız. Kimseyi incitmeden gücendirmeden, ama bizi de incitmeden gücendirmeden eğer bizi kıracak olanlar varsa gücendirecek laflar söyleyenler olursa onurumuzu, haysiyetimizi ayaklar altına alacak bir politika uygulayanlar varsa en sert şekilde cevabını alırlar. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatalım. Bu seçimin alınmaması konusunda hiçbir gerekçe göremiyoruz&[#]8221; dedi.



&[#]8220;İNANIYORSAK BAŞARIRIZ&[#]8221;

Hayata geçirilen projeleri değerlendiren Gonca, son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Mithatpaşa Tüneli ve Tekel Binası için son gelişmeleri açıklayan Gonca, &[#]8220;Yıllardan buyana hep söyleniyor. Gazipaşa Caddesi trafik akışı yönünden yoğunluk taşıyor. Çevre yolu ile birlikte Kozlu yolu istikametini güzergahını değiştirdik. Şu anda Kilimli istikametine giden yolda araçların yoğunluğu var. Bu da Gazipaşa Caddesi´ni gerçekten etkiliyor. Yine yıllardan buyana hep konuşuluyor. Mithatpaşa Tüneli yani İkinci Makas tarafından giren ve Bağlık tarafından çıkan bir tünel olacak. Bizim imar planlarında da yer alıyor. Göreve geldiğimiz günden bu güne bu tünelin açılması noktasındaki ısrarlı takiplerimiz sonucunda Karayolları Genel Müdürlüğü 2009 yılı etüt, proje programına aldı. Mithatpaşa Tüneli için Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde etüt proje ihalesi yapacaklar. Burada tünelin ne kadar uzunlukta olacağı ve nereden çıkacağı da dahil olmak üzere proje sonucunda belli olacak. 5 yıl daha büyük projeler ile Zonguldak´ı daha da geliştireceğiz. Belki bu proje birilerine de hayal gibi gelir. Amaç şu, eğer inanıyorsak başarırız. Mithatpaşa Tüneli bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Zonguldak´ın meydanlara ihtiyacı var. Tekel Binası özelleştirildi. Özelleştirme Daire Başkanlığı´na devredildi. Zonguldak Belediyesi´ne devralması için uğraşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde encümen kararı ile devralmayı kararlaştırdık. Zonguldak çok güzel bir meydana kavuşacak. Lavuar Alanı´nı da ikinci dönemde hayata geçirip, halkın hizmetlerine cevap verecek çalışmaları sürdüreceğiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi