Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kayalıklara düşen dana itfaiye ve zabıta ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından kurtarıldı. Bir gün kayalıklarda kalan ve zayıf düşen dana, sedyeye alınarak patika yoldan taşınarak araca alındı.

Olay Kepez mahallesi Dağ evleri mevkii Yaralı barajı yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre Orhan Duru'ya ait dana otlamaya çıktıktan kısa süre sonra kayalıkların arasında mahsur kaldı. Duru ve köylüler kendi imkanları ile danayı kurtarmak istese de bunda başarılı olamadı. Bir gün sonra Muhtar Bagi Karaaslan ile görüşen Orhan Duru, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ve zabıta ekipleri, ilk olarak danayı kayalıkların arsından çıkardı. Yürütmeye çalışılan dananın yürüyemeyeceği anlaşılınca sedye getirildi. Sedyeye alınan dana, patika yoldan taşınarak zabıtaya ait 4X4 araca alındı. Dağ yolundan pikap ile taşınan dana ahırına getirilerek burada Ereğli belediyesi veteriner işleri müdürlüğü ekiplerince tedavi edildi.

Hayvanı kayalıklar arasında mahsur kalan Orhan Duru konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Dün akşam hayvanları yemlemeye çıkarırken oraya kadar gitti. Geri dönmedi. Bende muhtar Baki Karaaslan'ı aradım. Belediyeden yardıma gelen arkadaşlarla birlikte hayvanı kurtardık" dedi.

Belediye itfaiye, zabıta ve veteriner işleri müdürlüğü ekipleri çalışmanın ve tedavinin sona ermesinin ardından mahalleden ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi