ÖZEL İÇERİK

Zonguldak'ta yerel yönetimlerin görev kapsamına giren kent içi kavşak düzenlemeleri kapsamında yapılan Kozlu Uğur Mumcu Kavşağı ve Kadırga Yokuşu'nda kavşak düzenlemeleri devam ediyor. Araç sürücüleri ve yayalardan 'kavşağın mevcut durumu, adanın çapı , trafiğin akışı doğru ve eksiksiz' olması için yeniden değerlendirilmesi yönünde görüşler geliyor. Vatandaşlar yapılan düzenlemelerin trafiği rahatlatmadığını, araç sürücülerini ve yayaları zorladığını ifade ettiler. Kentin kilit noktalarındaki sıkışıklık geriye doğru Fener Semti'nden iniş dahil olmak üzere tüm merkezdeki geçiş güzergahlarını olumsuz etkiliyor.

Kadırga yokuşu kavşak düzenlemesinde yapılan adaların çapının genişliği vatandaşın tepkisini çekiyor. Cepte yolcu indiren bir toplu taşıma arac olduğunda, iki aracın aynı anda yan yana geçmesini engelleniyor. Ayrıca araç aynalarının sürtünmesinden dolayı sürücüler arasında yaşanan tartışmalar trafiği engelliyor. Söz konusu yol; Atatürk Devlet Hastanesi'nden BEÜ Tıp Fakültesi'ne giden alternatifi olmayan tek geçiş güzergahıdır, acil durumlarda saniyeler insan hayatı için çok büyük telafisi olmayan zaman aralığıdır.

"SOĞUKSU CADDESİNDE YOL BÖLÜNMESİNİN İHLAL EDİLMESİ SADECE HOŞ GÖRÜNMEYEN BİR ENGEL OLARAK KALDI"

Vatandaşlar, yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek şunları söylediler: "Uğur Mumcu Kavşağı'nda Soğuksu istikametine giderken İncivez Dolmuş durağını geçtikten sonra yaya kaldırımı ada ile kesilmiş, yaya geçişi kaldırılmış görünüyor. Ada üzerinde yaya geçişine yol ayrılmaz ise yayalar şu an olduğu gibi kavşak etrafını dolaşmak zorunda kalacaklar, ayrıca ada çapının daralmasına sebep olduğu yol ile gözden geçirilerek yeniden değerlendirilmeli diye düşünüyoruz. Soğuksu Caddesinde yol bölünmesinin ihlal edildiği, trafiği rahatlatmadığı ,sadece hoş görünmeyen bir engel olarak kaldığı gözden kaçmamalıdır. Bu kent, bu caddeler ,bu kaldırımlar üzerinde yaşayan bizlere ait, daha rahat bir trafik, daha yaşanabilir modern görünüm için çalışmalar tamamlanmadan gözden geçirilmeli."

Editör: Pusula Gazetesi