İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Alaborina Restorant'da yapıldı. Kongre, Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan heyetin başkanlığını eski Bakanı Aydın Tümen yaptı. Katılımın yoğun olduğu kongreye, Eski Bakanı Aydın Tümen, Karabük İl Başkanı Dursun Altıparmak, Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Bartın İl Başkanı Mehmet Yolcu, Zonguldak eski Milletvekili Boray Baycık, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Menderes Uzun, ADD Şube Başkanı Mustafa Coşkun, kurucular, kurul üyeleri ve partililer katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı salonda tansiyon hiç düşmedi. İki aday delegeleri arasında sık sık tartışma yaşandı. Ereğli Ülkü Ocakları eski Başkanı Sertan Kuzu, ülkücülere laf edildiğini belirterek; "Ülkücülere laf edemezsiniz" dedi ve kürsüye gelmesi sonrası salon karıştı. Yumrukların tekmelerin havada uçuştuğu kongreye 10 dakika ara verildikten sonra ortam biraz yumuşadı.

"İYİ PARTİ'DE BİR KUCAKLAŞMA GÖREMEDİK"

Salih Alemdar İyi Parti'de bir kucaklaşmanın olmadığını belirterek; "Biz Zonguldak'ta kucaklaşmayı göremedik. Beni İYİ Parti Belediye Meclis üyesi olarak gerekli yerlerde yer almadık. Diğer meclis üyemizi istifa ettirdik. Ancak partiye üye yapmadılar. Bizim için ilkeler önemlidir. Zonguldak'ta İYİ Parti ileriye gidemedi" dedi.

"BİZ İYİ PARTİ'NİN İVME KAYBETTİĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ADAY OLDUK"

İyi Parti Zonguldak'ta rüzgar kaybediyor diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkan adayı Ahmet Emre Bayramoğlu; "Biz neden aday olduk. Bu parti cesurlar hareketidir. İkinci listenin çıkması demokratik bir olaydır. Biz İYİ Parti'nin ivme kaybettiğini gördüğümüz için aday olduk. Biz ortak akılla hareket ettik. Biz başkan olursak biat kültürünü kaldıracağız. Ben kimseye bunlarla görüşmeyin görüşen haindir demeyi uygun bulmuyorum. İYİ Partinin Zonguldak'ta rüzgar kaybettiğinin görüyoruz. Bu süreç bizim için turnusol kağıdıdır" dedi.

"HİZİPÇİ KELİMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

İYİ Parti'deki görevinden ihraç edilen eski Merkez ilçe başkanı Fatma Gülay, "Ben görevimi bıraktı. Kendi ışığına güvenenin başkasının parlamasından korkmaması gerekiyor. Kendi partimi egomdan üstün tuttum. Çıkarılan listeye kimsenin hizipçi şeklinde hitap etmenin çok çirkin olduğunu düşünüyorum. Çirkin konuşmaları doğru bulmuyorum. Hizipçi kelimesini doğru bulmuyorum. Biz hizipçi değil İYİ Partiliyiz. Ben iki ay çocuğumu görmedim. Delegeye ulaşmamız gereken noktalarda önümüz kesiliyorsa bu doğru değildir. Etik ve ahlaki siyaset yapmamız gerekiyor. Partimiz bizim için kutsaldır" dedi.

"İYİ PARTİ ASLA KANDIRMAYACAK"

"Biz kutuplaşan değil kucaklaşan bir Zonguldak istiyoruz" diyen mevcut Başkan Ragıp Bayraktar konuşmasında; "Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Az önce yasadığımız olaylar için herkesten özür diliyorum. Bizler kötü gidişatı değiştirmek için buradayız. TTK küçültülmeye mahkum bırakılmıştır. İYİ Parti asla kandırmayacak, halktan yana olacaktır. Biz insanların yüzünün güldüğü bir Zonguldak istiyoruz. Biz kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Zonguldak istiyoruz. Söz Zonguldaklılarındır. Başarılar zorluğu sever. Bizim inancımız tamdır."

"BURAYA GELEN ARKADAŞLAR BİRLİK BERABERLİĞİ BOZDU"

MHP'ye kimse laf söyleyemez diyen ve tepki alan Ereğli Ülkü Ocakları eski kurucusu Sertan Kuzu; "Bu partiyi karıştırdılar. İki taraf arasına nifak sokmaya çalıştılar. Buraya gelen arkadaşlar birlik beraberliği bozdular. 8 ilçe başkanı tek yumruğuz dediler ancak ayak oyunları yapıyorlar. Buradan kim çıkarsa çıksın il başkanımızın arkasında devam edeceğiz" dedi.

KONGREDE OY KULLANMA İŞLEMİ TAMAMLANDI

364 delegenin oy kullandığı kongrede, mevcut Kurucu İl Başkanı Ragıp Bayraktar 247 oy alarak başkanlığa seçilirken, rakibi Ahmet Emre Bayramoğlu 115 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

Editör: Pusula Gazetesi