Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı Güney Mahallesi'nin Kavaklık bölgesinde yıllardır özlemi çekilen cami nihayet yapılıyor.

Kavaklık Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya'yı ziyaret etti. Ziyaretten sonra Kavaklık Camisi'nin genel durumunu görüşmek üzere Kaymakam Karakaya başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya; Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İlçe Müftüsü Metin Aykut, Güney Mahallesi Muhtarı Şükran Baykan, Mimar Ali Danacı da katıldı.

Kaymakam Karakaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Güney Mahallesi Kavaklık mevkiinde hızlı nüfus artışından dolayı cami ihtiyacının olduğunu ve bununla ilgili arsa tahsisi, imar düzenlemesi ve ifraz işlemlerinin tamamlandığını, cami için kurulan derneğin faaliyetlerine devam ettiğini, bir an önce cami çalışmalarının başlaması için destek verileceğini belirtti.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz da, belediye tarafından her türlü katkının sağlanacağını belirterek, belediye görevlilerine 23 Ekim 2017 Pazartesi günü zemin etüt çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.

Kozlu İlçe Müftüsü Metin Aykut ise, cami alanlarının geniş tutulmasını, özellikle çocukların bu sosyal alanlarda yetişmesinin önemli olduğunu belirterek, her türlü destek vereceklerini belirtti.

Dernek yönetimi ve katılımcılar adına söz alan Dernek Başkanı Sadettin Girgin, hazırlattırılan Kavaklık Camisi'nin mimari projesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, katkı ve desteklerinden dolayı başta Kaymakam Karakaya, Belediye Başkanı Yılmaz, İlçe Müftüsü Aykut ve esnaflar ile katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Katılımcılarına Kaymakamlıkta sunulan ikramların ardından hep birlikte cami yapılacak alana geçildi. Cami yapılacak yer üzerinde inceleme ve değerlendirmeler yapılarak, fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi