Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde OYKA Enerji San. ve Tic. AŞ. tarafından yapılması planlanan OYKA Enerji Biokütle Santrali 190 MWe (320MWt) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Çaycuma Kıncı Düğün Salonu'nda yapıldı. Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ve bazı muhtarlar toplantının duyurulmadığı gerekçesi ile katılım olmadığı için salondan ayrıldı.

Açılış konuşması Zonguldak ÇED Şube Müdürü Hakan Farizoğlu tarafından yapıldı. Ardından Serdar Mühendislik temsilcisi tarafından sunum eşliğinde proje hakkında bilgi verildi.

Toplantıya çok az katılırken Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, toplantının duyurulması hakkında firmanın yetersiz kaldığını söyleyerek; "Sivil toplumlarını burada göremiyorum. Ben tesadüf eseri toplantıyı öğrenip geldim. Salonda sadece firma yetkileri var. Siz bu süreci kime anlatacaksınız? Toplantıya halktan katılım yok ki'diyerek bazı muhtarlar ile birlikte toplantıdan ayrıldı.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk'de toplantıda projenin yakıtı, bacaları vb. konularda ayrıntılı bilgi verilmesi gerektiğini söyledi.

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri yöneltilen soruları cevaplayarak, toplantının gerçekleştirildiğine dair tutanak tutarak, toplantıyı sonlandırdı.

Editör: Pusula Gazetesi