Sağlık Bakanlığı yeni yapılan doktor atamalarında Kastamonu'ya ihtiyaç duyulan Çocuk Cerrahi Uzman atamasını yaptı. Yapılan son atamayla özellikle çevre ille yapılan sevklerde azalma olması bekleniyor.
Türkiye genelinde, yapılan son atamalar içinde dört çocuk cerrahi uzmanından birinin atamasının Kastamonu'ya yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığımızın 4 çocuk cerrahi uzmanından birinin ilimize ataması, Kastamonu'ya olan ilgi ve sevgisini yapılan bu atamayla bir kez daha gösterdi. Yapılan bu önemli cerrahi atamayla bundan böyle çocuk cerrahisi anlamında çocuklarımızın ileri merkezlere sevklerinin de azalacağına yürekten inanıyorum. Yapılan bu cerrahi atamanın Kastamonu'muza hayırlı olsun"
Hasta kabulüne başlayan Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatma Duran ise, Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Ana Bilim Dalından ihtisasını tamamladığını ifade ederek, "İlk görev yeri olarak Van'da mecburi hizmetini tamamladım. Ardından Kastamonu'ya yeni yapılmış, güzel bir hastaneye geldim. Kısa zamanda karşılaştığım şehir insanlarının yardımseverlikleri yanında samimi, güler yüzlü olduklarını gördüm. Göz kamaştıran tarihi yapıları, kültür zenginliği ilgimi çekti. Bu güzel kentin, güzel çocuklarına, gönül huzur içinde ihtisas alanımda bende en iyi sağlık hizmeti vermekten dolayı her zaman mutlu olacağım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi