Kastamonu'nun Araç ilçesinde geçtiğimiz aylarda kapanan tekstilin yerine yeni bir tekstil firmasının gelmesi için yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Firma, Araç ilçesine gelerek iş başvurusunda bulunan işçilerle görüştü.
Araç'ta en temel konuları arasından en çok öne çıkan iş ve istihdam sorununa alternatif çözümler üretebilmek adına yürütülen çalışmalarda sona gelindi. İş imkanı kazandıracak yatırım ve yatırımcıları ilçeye çekebilmek amacıyla başlatılan çalışmalarda Global İstanbul Tekstil, Araç Kültür ve İş Merkezi binasında yapılanmasını oluşturmak ve en kısa sürede ticari faaliyete geçmek üzere Araç ilçesine geldi.
Araç'ta ilçe halkından iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda bir araya gelen şirket yöneticileri Ali Osman Kaya, İsmail Erdem ve Emel Dinçer, ekipleri ile birlikte işçi alımı için başvuruda bulunanlarla yüz yüze görüşmelerde bulunarak mülakat gerçekleştirdiler.
Ardından firmanın üretim faaliyetlerini gerçekleştireceği Araç Kültür ve İş Merkezi binasındaki alanını inceleyen firma yetkilileri, burada alanın etkin kullanımı, makinaların dağılımı, iş sirkülasyonu için gerekli incelemelerde bulundular. Firma adına açıklamada bulunan Şirket Yöneticisi İsmail Erdem, "Firmalarının hedefleri olan ve olabildiğince büyümeyi amaçlayan kalite öncelikli bir firmadır. Firmamız özellikle Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile çalışıyor. Askeri kıyafet, üniforma ve özel yapım kıyafetler üretiyoruz. Bunun yanı sıra özel firmaların da geniş bir yelpazedeki üretim taleplerini de alıyoruz. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı ertesinde en kısa sürede imalata geçmeyi planlıyoruz. Bunun için İş Merkezinin tadilat işlemlerine an itibarı ile zaman kaybetmeden start verdik" dedi.
Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu ise "İlçemizin en temel sorununun iş ve istihdam sorunu olduğunun, gençler başta olmak üzere pek çok insanımızın ivedilikle işe ihtiyaç duyduğunun bilincindeyiz ve çözüm üretebilmek için tüm seçenekleri deniyor yatırımcıları ilçeye çekebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanlarımızın bir an önce sıkıntıdan kurtulması ve bir işe kavuşması, ilçemizin ekonomik yönden canlanması için üzerimize düşeni şahsım ve kurumum olarak yapabilmek için diğer yatırımcılarla da temaslarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yakın zamanda faaliyete geçmesi öngörülen firmanın yetkililerine ilçemizde gerçekleştirdikleri yatırım için teşekkürlerimi sunuyorum ve ilçemizde bir iş ve istihdam kaynağı olarak uzun yıllar kalıcı olmalarını canı yürekten diliyor, Allah'ın izniyle ilçemiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi