Kastamonu'nun Cide ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle dev dalgalar adeta sahili dövdü. Sahil yoluna taşan deniz, her yeri yıktı, sahil yolunu çakıl taşlarıyla doldurdu. Sahil kesiminde yer alan bir çok evi de su bastı. Cide Limanında, mendirek ve köy sahillerinde onlarca balıkçı kayığı aşırı fırtına sonrası battı. Cide Belediyesi ve karayollarına ait makineler yoğun şekilde çalışmasına rağmen Cide'nin sahil şeridinde yaklaşık 8 kilometrelik Cide-Bartın karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Polis ve jandarma ekipleri, Bartın-Cide yolunda araç geçişlerine izin verilmiyor.
Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, çok büyük bir afet yaşadıklarını ifade etti. Demir, şimdiye kadarki tespitlerinde göre yaklaşık 3-4 milyon liralık bir zararın söz konusu olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Nejdet Demir, Cide'nin bu sıkıntıyı her güçlü fırtınada yaşadığını ifade ederek, sahil kesimine yapılmasını istedikleri dalgakıranın gerekliliğine tekrardan dikkat çekti. Demir, "Her fırtına çıktığında bu sıkıntıyı Cide maalesef yaşıyor ve devletimiz milyonlarca lira zarar çekiyor. Bizler bu dalgakıran'ın yapılmasını her istediğimizde karşımıza bürokrasi engeli çıkıyor" dedi.
Başkan Demir, yaşadıklarını büyük afet sonrası sürekli şekilde kendisini arayarak bilgi alan ve yardımcı olan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'e ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'e destekleri için teşekkür etti.
Cide'ye giden Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, ilçede zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Cide Belediyesi ile karayollarına ait iş makineleri de aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi