Araçların çeşitli risklere karşı belirli bir teminat altına alınmasını sağlayan kasko, marka ve modeli ne olursa olsun, istisnasız tüm araç sahipleri tarafından yaptırılmalıdır. Elbette kasko belirli bir bütçeyi de zorunlu kılıyor. Ancak artık eskisi gibi tüm teminatları içeren bir kasko paketine imza atılmak zorunda değil.

Araç sahipleri için yüz güldüren bir gelişme olan modüler kasko uygulaması sayesinde daha düşük bir bütçe ile gerek duyulan teminatların kaskoya dahil edilmesi mümkün olabiliyor. Bu durumda hem araç sahipleri gereksiz gördükleri teminatlar için ödeme yapmak durumunda kalmıyor hem de çok daha düşük bir bütçe ayırmak yeterli olabiliyor. Ancak en kazançlı kasko için hangi firmanın seçildiğine de dikkat edilmesi gerekiyor.

Esnek Kasko Paketlerini Tercih Edin

Son dönemde modüler kasko uygulamasında en çok tercih edilen firmalardan biri Generali Sigorta oluyor. Bunun bir değil, birkaç nedeni var. Öncelikle araç sahiplerine sunduğu kasko paketlerinin oldukça esnek bir yapıya sahip olduğunu belirtmek gerekir. Araç sahipleri önce kendilerine uygun paketi seçiyor ve sonrasında pakette yer alan bir teminatın çıkarılmasını ya da pakette olmayan bir teminatın pakete dahil edilmesini sağlayabiliyor.

Elbette bu durum bütçeye son derece olumlu bir yansıma yapıyor. Az önce de sözünü ettiğimiz gibi Generali Sigorta'nın yoğun bir talep görmesinin tek nedeni bu değil. Hasar durumunda firma ile iletişime geçildiğinde hasar raporu çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıyor. Sonrasında şayet ihtiyaç olursa araç sahibine geçici bir araç sağlanıyor ve bu sayede günlük hayatına kaldığı yerden devam etmesi sağlanıyor.

Bu raporla ilgili gelişmeleri öğrenmek için mutlaka firma ile telefon görüşmesi yapılması gerekmiyor çünkü internet sitesinden raporun ne aşamada olduğu ve benzer bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. Web üzerinden gerekli takibi sağlayan araç sahipleri hasar ödemesinin ne zaman yapılacağı bilgisine de ulaşıyor. Süreç tamamlandıktan sonra hasar ödemesi araç sahibine ya da yetkili servise kısa zamanda iletiliyor. Bir anlamda araç sahiplerinin hasar durumunda firma ile iletişime geçerek süreci başlatması yeterli oluyor. Geri kalan zaten firmanın ekipleri tarafından hızla gerçekleştiriliyor.

Editör: Pusula Gazetesi