Fırında 4 - 6 Kişilik 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram zılbıt
  • 120 gram tereyağı
  • Kaşar peynir
  • 3-4 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Zılbıtın köklerini ve sert kısımlarını ayıklayarak 2 santimetre kalınlığında doğrayın.

Üzerini örtecek kadar su ilave edip tencerede haşlayın.

Haşladığınız zılbıtları soğuyunca suyunu elinizle sıkarak bir kaseye alın.

Bir tencerede ince ince doğradığınız soğanları, tereyağı ile kavurun.

Daha sonra zılbıtları ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine yumurtaları kırın ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

Arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin.

Fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Editör: Pusula Gazetesi