Zonguldak'ta karton toplayan esmer vatandaşlar, belediyenin karton toplamayı yasakladığı iddiasıyla belediye önünde toplandı. Bir kişi ellerinden karton toplama işinin alındığını ileri sürerek kesici aletle kendini kesti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yararlanan esmer vatandaş tedavi için hastaneye kaldırılırken durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kentte gerçekleştirilen karton toplama işinin çoğunluğunu oluşturan esmer vatandaşlar, karton toplama işinin kurulacak olan bir şirkete verileceği iddialarının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşmek için Belediye Binası önünde toplandı. Polis ve zabıtanın geniş güvenlik önlemi aldığı belediye önünde karton işi yapan vatandaşlar, "Bu iş bizim tek işimiz. Bunu bir şirkete verirlerse bizler aç kalırız. Belediye Başkanımızın bu karardan dönmesini istiyoruz" dedi.

Esmer vatandaşlar, Hollanda'da olan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile telefon üzerinden konuştu. Başkan Alan'ın vatandaşlara; "Perşembe gününe kadar sokaklardan toplayabilirsiniz. Bununla ilgili Perşembe günü sabah görüşelim" dediği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi