Pazarın ayrıca, 2019-2024 döneminde % 1,8 YBBO ile 2024 yılına kadar 356 Milyar Birime ulaşması bekleniyor. Karton bardaklar, dayanıklılıklarını artırmak, sıvıya dirençli hale getirmek ve yoğunlaşmış nemin emilmesini önlemek için genellikle plastik reçine ile kaplanır.

Günümüzde tüketiciler, temizlik gerektirmediğinden ve daha sonra kolayca atılabildiğinden, zaman ve emekten tasarruf etmek için kağıt bardaklar kullanmaktadır. Birkaç üretici, hafif, kullanışlı, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir kağıt bardaklar üretmelerini sağlayan en son teknolojileri kullanıyor.

Kağıdın MÖ 2. yüzyılda icat edildiği yıllarda tek kullanımlık ların varlığı Çin İmparatorluğunda belgelenmiştir. Kağıt bardaklara verilen isim chih pei idi ve çay servisi için kullanılıyordu. ... 20. yüzyılın başlarında, okul muslukları veya trenlerde su varilleri gibi su kaynaklarında paylaşılan cam veya kepçe olması yaygındı. Yani kağıt bardak üreticilerinin tarihinin çok gerilere gittiğini görebiliyoruz.

Modern çağda tek kullanımlık kağıt bardaklarının kökenleri, daha açık bir şekilde, su servisi için kullanıldığı 20. yüzyılın başlangıcına kadar gidiyor. .

Neden Tek Kullanımlık Bardak Kullanılıyor?

Yüzyıllardır çeşitli dönemlerde veba vb. hastalıklar küresel olarak insanlığı etkilemiştir. Bu pandemi dönemlerinde tek kullanımlık kağıt bardak hijyen açısından en büyük yardımcılardan biri olmuştur.

Modern çağlarda tek kullanımlık kağıt bardağın öyküsüne göz atacak olursak, 19. yüzyıl Avrupa'sında su tüketmek için kullanılan güvenli olmayan yöntemlerden kaynaklanan halk sağlığı endişelerini ele alma ihtiyacında başladı.

Her şey alkollü içkilerin aşırı tüketimine karşı kitlesel bir girişim olan ölçülü davranma hareketi ile başladı. Kaçınmayı teşvik etmek için, insanlara içme suyu sağlamak ve dolayısıyla salon alkolüne bir alternatif sağlamak için kamu su pompaları kuruldu. Ancak, pompalanan suyun kendisi temiz olmasına rağmen, suyu içmek için kullanılan ortak metal bardaklar sağlık açısından tehlike oluşturuyordu. Ortak bardaklar herkes tarafından paylaşıldı ve asla temizlenmedi ve bu da onları bakteriyel enfeksiyonların kesin kaynağı haline getirdi. Bu durumda insanlığın yardımına kağıt bardak üreticileri yetişti.

Neden tek kullanımlık bardak sorusunun en önemli yanıtı sağlık için hijyen ihtiyacımız diyebiliriz. Sonrasında maliyet avantajı ve zaman yönetimi konusuna değinebiliriz.

Tek kullanımlık kağıt bardak kullandığınızda sağlığınızı korur, zamanınız ve paranızdan tasarruf edersiniz.