Karneleri yıpranmasın diye karne kılıfının içine koymuşlardır ve gururla karnelerini ellerinde tutuyorlardır. Önlerindeki döneme daha iyi hazırlanacaklar, eksik gördükleri dersleri düzeltmeye uğraşacaklar. Karne kılıflarının da bu motivasyonu sağlamada önemli bir rolü var bize kalırsa. Gelin bu motivasyon konusunu biraz daha açalım.

Bir öğrencinin başarılı olması için motivasyon olmazsa olmazlardandır. Motivasyon da iç kaynaklı ve dış kaynaklı olmak üzere ikiye ayrılır. İç motivasyon öğrencinin kendi içinden gelen motivasyona verilen addır. Mesela öğrenci kendine bir hedef belirlemiştir ve 2 ay içinde bu hedefimi gerçekleştireceğim demiştir. Hedefine adım adım ulaşmak için kendini sürekli teşvik eder. Bu içsel motivasyona güzel bir örnektir.

Dış motivasyon ise dış uyaranlar tarafından sağlanan motivasyon türüdür. Mesela ödül bunun güzel örneklerinden. Ya da takdir etmek. Öğretmenin, öğrencisine hediye ettiği aferin kaşesi ya da aferin rozeti de dışsal motivasyona örnek olabilir. E tabi bir de karne kılıfları var. Karne kılıfları mecburen dönem sonlarında kullanılabilir. Ama verildiği zaman itibariyle oldukça önemlidir. Çünkü okullar artık kapanmıştır ve çocuk ister istemez okuldan uzaklaşacaktır. İşte bu uzaklaşmayı en aza indirmek için çok önemli bir motivasyon aracı olur karne kılıfları.

Sizler de öğrencilerinize rengarenk, dayanıklı karne kılıfları alarak onları etkili bir şekilde motive edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi