Kariyer koçu, mevcut işinizde size yardımcı olabilir, profesyonel hedeflerinizi belirleyebilir ve kariyer değişikliği yapmanızda size destek olabilir. Bir kariyer koçu size asla ne yapacağınızı söylemez. Yalnız karar verme sürecinde sizi destekleyebilir ve nasıl hissettiğiniz hakkında konuşmanız ve hedeflerinizin ne olduğunu anlamanız için size zaman ve alan verebilir.

Başarılı ve tatmin edici kariyerler, hırs, vizyon, planlama ve çok sayıda kararlılığın sonucudur. Bu size ürkütücü gelebilir, ancak bu zorluğun üstesinden geldiğimizde, mesleki gelişimimizi sahipleniriz ve tatmin edici bir kariyer inşa etme şansımız artar.

Kariyer Koçu Size Nasıl Yardımcı Olabilir?

Kariyer koçunun size fayda sağlayacağı birden fazla yol vardır, kariyer koçundan ne alacağınız gerçekten size ve neden yardım aradığınıza bağlıdır. Seanslar esnasında neler anlatacağınız size ve kariyer koçunuza bağlı olacaktır, ancak ortak konular arasında şunlar yer almaktadır.

  • Mevcut pozisyonunuzdaki kariyer ilerlemenizi iyileştirmek,
  • Mükemmel kariyerinizi anlamak ve seçeneklerinizi keşfetmek,
  • Olası engellerin belirlenmesi ve üstesinden gelinmesi,
  • Becerilerinizi ve deneyimlerinizi kullanmayı ve nasıl geliştireceğinizi öğrenmek,
  • Fark edilmenize yardımcı olacak CV yazma,
  • Kariyer yollarını değiştirmede destek,
  • Kariyer açısından sıkışmış olma hissinin üstesinden gelmek,
  • Kendinizi gelecekteki fırsatlar için konumlandırmak,
  • Bir dizi ulaşılabilir hedef ve bir eylem planı formüle etmek

Tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmemek sorun değil ve tamamen normaldir, ancak mevcut seçeneklerin olduğunu bilin. Kariyer koçluğu sahip olduğunuz becerileri tanımanıza, hangi işlerle ilgilendiğinizi belirlemenize ve hedeflerinize ulaşma konusunda size yardımcı olabilir.

Kariyer Koçundan Ne Beklenir?

Kariyer koçu size cevapları vermeyecek, ancak nasıl hissettiğinizi ve ne istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır ve yol boyunca sizi destekleyecektir.

Rolünüzden memnun olmayabilir ve rahatlık alanınızdan çıkmak istiyormuş gibi hissedebilirsiniz, bir şey sizi atlamaktan alıkoyuyor. Kariyer değişikliğinin sorumsuz olduğundan endişe duyabilirsiniz; ya yanlış bir kararsa? Ama mesele şu ki, mesleğiniz sizi mutsuz ediyorsa, kendinize daha iyi daha tatmin edici bir şey bulma şansını borçlusunuz. Kariyer koçları dinleme konusunda uzmandır. Sizi dinleyecek ve birlikte mevcut durumunuzu yıkmaya ve duyguşarınızı anlamaya başlayacaksınız.

https://potansiyeliniyasa.com/kariyer-kocu/