İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Ragıp Bayraktar'ın eşi Zerrin Erkaya Bayraktar'ın da İYİ Parti'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Eşinin milletvekili aday adaylığını değerlendiren Ragıp Bayraktar, "Eşimin seçim döneminde bana destek olması lazım. Memur olduğu için bunu uygun görmedik. Hem devletten maaş alması hem de seçim çalışmalarına yanımda katılması etik olmazdı. karı-koca olarak ikimizin de aynı listede yer alması mümkün değil, oyun oynamıyoruz" dedi.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Ragıp Bayraktar'ın eşi Zerrin Erkaya Bayraktar'ın da İYİ Parti'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ankara Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanlığı Bölümü'nden 1996 yılında mezun olan Zerrin Erkaya Bayraktar, bir dönem Valilik oluru ile Zonguldak Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Ragıp Bayraktar ile eşi Zerrin Erkaya Bayraktar'ın listede yer alıp almayacakları, merak ediliyor. Eşinin memur olduğuna dikkat çeken Ragıp Bayraktar, "Genel Başkanımız bir bayan ve eşimin de seçim çalışmaları döneminde benimle çalışıyor olması ve bana destek veriyor olması lazım. Eşim de bildiğiniz gibi memur olduğu için biz böyle bir şeyi uygun görmedik. Yani hem devletten maaş alması hem de seçim çalışmalarına yanımda katılması etik olmadığı için bizler de bunları hassasiyet göstererekten Genel Merkezimizin de izniyle aday adayı olmasını bu dönemde daha uygun bulduk. Sahada benim yanımda olduğu dönemde herhangi bir spekülasyon ve dedikoduya mahiyet vermemek için bu şekilde beraber sahadayız, bunun için böyle bir karar aldık" diye konuştu.

"İKİMİZİN DE AYNI LİSTEDE YER ALMASI MÜMKÜN DEĞİL, OYUN OYNAMIYORUZ"

Eşinin milletvekili aday adayı olmasının bir karı-koca olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Ragıp Bayraktar, şöyle devam etti; "Genel Merkez nezdinde karı-koca olarak ikimizin de aynı listede yer alması mümkün değil, oyun oynamıyoruz, bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Netice itibari ile sahalarda çalışmamız lazım. Bu bizim işe nasıl önem verdiğimizin bir göstergesidir. Karı-koca olarak değerlendirilmemelidir. Tabi partimizde bir kadın kotası var. Kadın kotasında 14 kadın aday adayımızın başvurusu var. Bu konuda bir sıkıntımız da yok. Ben saha çalışmalarında eşimin benim yanımda olması yapılmış olan bir şeydir. Eşim seçim çalışmalarında yer alacak ve partimiz için mücadele edeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi