Zonguldak Özel Level Hospital, doktor kadrosuna takviye yaparak gücüne güç katıyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Alay Ekşi, Zonguldak Özel Level Hospital'de hasta kabulüne başladı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Alay Ekşi, özgeçmişi, eğitimi ve uzmanlık konusunda sorularımızı yanıtladı.

- Özgeçmişiniz ve eğitim hayatınız hakkında bilgi verir misiniz?

- Erzurum'un İspir ilçesinde 1985 yılında doğdum. İlkokulu, Zonguldak Gazi İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimimi Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nde ve lise eğitimimi Zonguldak Fen Lisesi'nde tamamladım. Tıp eğitimimi 2003-2009 yılları arasında İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladım. 2009-2014 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği'nde ihtisas yaparak uzmanlığımı aldım. Akabinde 2015 yılından 2019 yılına dek Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak dört yıl Zonguldak halkına hizmet verdim. Bundan böyle Zonguldak Özel Level Hospital ailesine katılarak, Zonguldak ve çevre illerimize kardiyoloji uzmanı olarak hizmet vermeye devam edeceğim.

- Kardiyoloji Nedir?

- Kardiyoloji; kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen tıp bilimidir. Kalp ve damar hastalıklarının tanısal görüntüleme, medikal ve girişimsel tedavilerin bütünü başlıca ilgi alanıdır. Kalp ve damar hastalıkları ve kalp krizi risklerini bireysel olarak belirleyerek kalp-damar hastalıklarından korunma, hipertansiyon, hiperlipidemi, koroner arter hastalığı, kalp krizi, kalp kapak hastalıkları, kalp yetersizliği, kalp ritm bozuklulukları (aritmiler), periferik damar hastalıkları konuları çalışma alanlarımızdır.

- Kardiyolojide tanı ve tedavi yöntemleri nelerdir?

- Kardiyolojide tanı ve tedavi yöntemleri şunlar: Elektrokardiyografi, transtorasik ekokardiyografi, doppler ekokardiyografi, kontrast ekokardiyografi, transözefajiyal ekokardiyografi, stres ekokardiyografi, kardiyovasküler, stres test (efor testi), 24 saatlik ritm-holter, tansiyon-holter, koroner BT anjiyografi (kansız anjiyo), radyal/femoral invazif koroner anjiyografi (kasık ve koldan anjiyo), perkütan koroner anjiyoplasti (balon/stent işlemleri), kalıcı kalp pili (pacemaker) uygulamaları ve kontrolleri, ICD-CRT uygulamaları, periferik anjiyografi ve anjiyoplasti (bacak damarlarına balon işlemleri).

- Bilimsel yayınlarınız nelerdir?

- Neutrophil-to-lymphocyte ratio for the assessment of hospital mortality in patients with acute pulmonary embolism (Arch Med Sci. 2016), The effect of different treatment strategies on left ventricular myocardial deformation parameters in patients with chronic renal failure (Int J Cardiovasc Imaging. 2018) (ESC Poster 2015), Risk factors, presentation, treatment and consequences of cardiac device infections; a retrospective analysis (ESC 2015 Poster).

- Uzmanlık tezinizin konusu nedir?

- Kardiyak cihaz enfeksiyonlarının risk faktörleri, tanı, tedavi ve takip sonuçlarının retrospektif analizi (2014)

- Dernek üyelikleriniz nelerdir?

- Türk Tabip Odası, Türk Kardiyoloji Derneği, Kardiyak Görüntüleme Çalışma Grubu

- Son olarak Level Hospital adına eklemek istediğiniz düşünceleriniz nelerdir?

- Hastanenin, fiziki şartları ve çalışma ortamı biz sağlık çalışanlarının memnuniyeti açısından çok güzel. Level Hospital ailesiyle, hastaların sağlığı için elimden geldiğince en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışacağım.

Editör: Pusula Gazetesi