Geceye Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde 'Aynur Abla Manda Yoğurdu ve Yöresel Ürünler' adı ile hizmet veren Aynur Çakar Zonguldak ve Çaycuma'nın yöresel ürünleri ile katıldı.
Çaycuma'dan getirilen ürünler 'Yarım Elma Gönül Alma' temasıyla ZONDEF Başkanı Gurbet Altay tarafından davetlilere ikram etti. Aynur Çakar da Çaycuma manda yoğurdu ve cevizli helvaları geceye katılanlara ikramda bulundu.
Geceye katılan AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar stanttaki ürünlerin tanıtımını yaparak Türkiye'nin değişil bölgelerinden gelen misafirle ikram ettiler.
Zonguldak'ın ürünlerini tanıtmaya devam edeceklerini belirten Aynur Çakar ''Yöresel ürünlerimizi tanıtmak için geceye katıldık. Çaycuma'da ilçemizde de tarım fuarı gerçekleşti fakat oraya katılım sağlamadık. Biz öncelikli olarak İstanbul'u seçtik. Bu toplantıya Anadolu'dan 81 ilin STK temsilcileri ve yöneticileri katıldı. Dolayısıyla geniş katılımın olduğu ve kardeşliğin pekiştiği bu anlamlı gecede bulunmak istedik ve gereğini yaparak Zonguldak'ı ve yöresel ürünlerimizi burada tanıtma fırsatını değerlendirdik. Buda bölgemize büyük bir hizmettir. Bu programı düzenleyen ZONDEF ve Bitlis derneklerine ile geceye katılan 81 ilin temsilcilerine Zonguldak'tan gelen Zonguldak sevdalılarına teşekkür ederiz. Bu kardeşlik duygularının olduğu her etkinliğe destek ve katkı vererek Zonguldak'ın ve yöresel ürünlerinin tanıtımını, tadımını yaptırmaya devam edeceğiz. Belki bu çalışmalar maddi olarak bize bir yük getirecek ve zorlayacak ama biz elimizi taşın altından çekmeyerek Zonguldak'ın olması gereken yerde olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi