Çaycuma Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları başkanları 6 Haziran'da Çaycuma'ya gelecek olan kardeş şehir Lennestadt heyeti'nin programı ile ilgili Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya geldiler.

Çaycuma'nın Almanya'daki Kardeş Şehri olan Lennestadt'dan 20 kişilik bir heyet 6 Haziran'da Çaycuma'ya yapacağı ziyaret kapsamında Çaycumalılar Buluşuyor Etkinlikleri'ne katılacak. Heyet aynı zamanda Çaycuma ile sadece belediyecilik anlamında değil; eğitim, sanat ve ekonomi gibi her anlamda kardeşlik bağlarının kurulacağı bir protokole de imza atacak.

Bu ziyaretle ilgili olarak yapılacak etkinlikler için TSO'nun ev sahipliğinde Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma TSO Meclis Başkanı Ergün Ece, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ve Başkan Yardımcısı Serhat Dereli, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı ile bir araya gelerek bir istişare toplantısı yaptılar.

Toplantıda Çaycuma Belediyesinin Almanya'nın Lennestdat Belediyesi ile sürdürdüğü kardeş kent ilişkisi çok yönlü olarak sonuç vermeye devam ettiği vurgulanarak İki belediye arasındaki ilişkilerin iki kent arasında ticareti de geliştirilmesi için Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasının dahil edilmesiyle başlayan bir süreçte olduğumuzu ve bu sürece müzik ve spor gruplarının ardından yapılan "kardeş okul" protokolleri ile eğitim alanına da taşınarak yeni bir boyut kazandığı belirtildi.