Karabük Demir ve İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'den Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Tic. A.Ş arasındaki haksız rekabet davasıyla ilgili açıklama yapıldı.
KARDEMİR A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Şirketimiz aleyhine tarafından haksız rekabetin tespiti, önlenmesi ve tazminat talepli olarak açılan davada İstanbul 4. Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Şirketimiz lehine verilen 2014/468 E, 2015/582 K sayılı davanın reddi kararı, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin 2015/15770 E, 2017/356 K. sayılı ve 05.06.2017 tarihli ilamı ile davacı Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Tic. A.Ş 'nin tüm temyiz itirazları reddedilmek suretiyle onanmıştır" denildi.
Açıklamada, "5 Eylül 2016 tarihinde KAP'ta açıklanan, Kaptan Demir Çelik End. ve Tic. A.Ş.'nin şikayeti üzerine Kardemir Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. , Yolbulan Demir San. ve Tic. A.Ş., Yolbulan Nakliye ve Tic. A.Ş., Çağ Çelik Demir ve Çelik End. A.Ş. ile Çelsantaş Çelik Mamulleri San. ve Tic. A.Ş. hakkında Rekabet Kurumu tarafından açılan soruşturmada; soruşturma heyetinin hazırladığı rapor tarafımıza tebliğ edilmiştir. Raporda şirketimize ilişkin olarak özetle; Kardemir ile soruşturmaya konu diğer şirketler arasında rekabeti kısıtlayıcı amacı veya etkisi olan bir anlaşma/uyumlu eylem bulunmadığı, Kardemir'in hakim durumda bulunmadığı, şikayete konu eylemlerin kötüye kullanma olarak değerlendirilemeyeceği, sonuç ve kanaatine ulaşıldığı belirtilmiştir. Konuya ilişkin gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Editör: Pusula Gazetesi