Zonguldak atletizminde çağ atlayacak projeye sahip oluyor. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Uluslararası müsabakaların yapılabileceği ve sporcu yetiştirme merkezinin de içerisinde olduğu bir atletizm kompleksi yapılacağın söyledi. Tesis Acılık bölgesine veya Zonguldak-Kozlu arasında benzin istasyonunun karşısındaki alana yapılması gündemde.

KARAELMAS KEMAL KÖKSAL BUTİK OLACAK
Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın 2018 yılı Ocak veya Şubat ayı itibarı ile açık tribünlerin de kapatılarak butik stad haline gelecek olmasının yını sıra Atletzm pistinin yarı yarıya iptal edilerek tribün ve sahanın 6 metreye düşürülecek olması, yetkilileri yeni bir atletizm pisti ve projesi üretmeye itti. Karayılmaz ise gereğini yaparak Zonguldaklı Atletizmcileri sevindirecek bir müjde verdi.

Karayılmaz, "Atletizmle ilgili sorunları sayın Valimiz Ahmet Çınar'a arz ettim. Zonguldak'ta Genel Müdürümün bilgisi dahilinde kendisi bana Ahmet bir yer bul. Biz buraya atletizm açısından sporcu yetiştirme merkezi yeni uluslar arası müsabakaların yapılabileceği bir alan atletizm kompleksi yapalım dediler. Projesi çizildi. En kısa zaman da sayın Valimiz Ahmet Çınar'la tekrar paylaşacağım. Yerimizi de tahmin ediyorum bazı çalışmalarımız oldu. Kısa sürede netleşecek."

Karayılmaz "Yapmayı planladığımız tesisler için yerle ilgili gelişmelerde var. Ya Acılık'ta 30 dönümlük arsayı düşünüyoruz orası olacak ya da benzin istasyonu karşısındaki yerle ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. İnşallah atletizm spor'u yapacağımız bu proje ile daha da yaygınlaşacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Biz Zonguldak'a güzel eserler kazandıracağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi