Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın Çaycuma İlçesi ve Nebioğlu Beldesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek ' Hayır'ın gerekçelerini anlattı. İlk olarak Nebioğlu'ndaki vatandaşlarla bir araya gelinen programa, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun ve yönetimi, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve yönetimi Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve yönetim, Belde başkanları ile önceki Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu katıldı.

Karayalçın konuşmasında hükümeti eleştirerek; "El koydukları, susturdukları Tv kanallarında her şeyi söyleyebilirler. Ama Anayasa değişikliği ile ilgili söyleyecekleri bir şeyleri yok. Ama gizli niyetleri var. Önceki milletvekilleri çıktı dedi ki 'Biz 93 yılık parantezi kapatıyoruz. Vay anasına. Meğerse bir parantez varmış ve biz o parantezin içinde yaşamaktaymışız. Dertleri o parantezi kapatmaya çalışmakmış. Osmanlıda değil, Sultan 2'nci Abdülhamit'ten, Sultan 2'nci Mahmut'dan bu yana dertleri varmış. Çünkü diyor ki; '200 yıllık esareti son vereceğiz'. Böyle bir şey duydunuz mu? 200 yıllık esarete son vermek için 2 gün sonra Anayasa oylamasına gidiyoruz. Bunu böyle görenlere yazıklar olsun diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanının bir danışmanı dedi ki; '16 Nisan'da artık millet kendi devletini kuracak.'Çok derin bir üzüntü içindeyim. Bunu söyleyene de yazıklar olsun. Bu şu demek, Eğer 16 Nisan'da 'Evet çıkıp ta söylediği gibi bizimde mensubu olduğumuz bu millet yeni bir devlet kuracaksa o zaman Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın bir anlamı kalıyor mu? Mustafa Kemal Atatürk'ün gencimizle, kadınımızla, Mehmetçiğimiz ile emperyalizme karşı vermiş olduğu mücadelenin bir alamı kalıyor mu? Biz tüm partililerimiz ve yurttaşlarımız ile bu devletimizi 29 Ekim 1923 tarihinde kurmadık mı? Bu devlet bizim devletimiz değil mi? Bu devlet bu milletin devleti değil mi? Türkiye Cumhuriyeti bizim kurduğumuz devlet. Önceki kuşakların kan dökerek, bedel ödeyerek kurmuş olduğu devlet. Meğerse bu devlet bizim değilmiş, yeniden inşa edilecekmiş. Belki haklılıkları vardır, çünkü Türkiye Cumhuriyeti bunların ellerinde ve yönetimde 15 Temmuz günü çökertildi. Darbe girişimi aslında devletin çökmesidir. Generallerin yarısı, yargıçlar, polisler, emniyet müdürleri tasfiye edilmişse, eğer Sayın Cumhurbaşkanı 'sıfırdan başlayarak yeni bir devlet inşa edeceğiz' demişse Türkiye Cumhuriyeti devletinin çökmüş olduğunu bizzat kendisi dile getirmiştir"diye konuştu.

KARAYALÇIN;'ÇAYCUMA DEĞERLİ İNSANLARI YETİŞTİRMİŞTİR'

Çaycuma'da esnaf ziyaretinin ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret eden Karayalçın anı defterini duygu ve düşüncelerini yazdı.

Karayalçın; "Çaycuma'mızı çok dolaşacak zamanım olmadı, kısmen yaya bölgesinde ve çevresindeki yerleri görme olanağı buldum. Başkanımız Kantarcı'nın vermiş olduğu bilgileri çok büyük bir memnuniyetle dinledim. Belediye çalışmalarını anlattı, projelerini gösterdi. Çaycuma çok değerli insanları yetiştirmiş olan bir kentimizdir. Benimde dostum olan Köktürk kardeşlerin katkılarıyla Çaycuma'yı geleceğe hazırlayacak imar planı çalışmalarından başkanımız söz etti. Onu da çok büyük memnuniyetle kaydettim. Belediye yönetiminin kentini geleceğe hazırlaması, çeşitli projeksiyonlar çerçevesinde gelecek için planlar yapmış olması gerçekten eski bir belediye başkanı olaraktan çok etkilendim. Başkanımızın çalışmalarını memnuniyetle dinledim, kendisini kutluyorum. Çalışmalarında içten başarı dileklerimi sunuyorum. Tabi meclis üyelerini de, muhtarlarını da, belediye çalışanları da hepsini kutlar başarılar dilerim"diye konuştu.

KANTARCI; 'KENDİSİNDEN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİK"

Karayalçın'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti Bülent Kantarcı' da şunları dile getirdi " Çok değerli Genel Başkanımız Karayalçın'ın referandum münasebetiyle Çaycuma'ya gelmesinden büyük onur duyduğumu ifade ediyorum. Kendileri öncelikle Ankara'da Belediyecilikte çığır açmış bir yöneticimiz daha sonra da siyasette çok önemli noktalarda görev yapmış deneyimli, yetişmiş insanımızdır. Ondan gıyabında da çok şeyler öğrendik. Kendisini hala heyecanla izliyor, dinliyoruz. Referandum konusunda Çaycuma'mız da ve Nebioğlu Beldemiz de yaptığı konuşmaları ilgiyle dinledik. Bu vesile ile bende Karayalçın'a sağlık ve başarılarının devamını diliyorum. Türk siyasetine bundan sonraki katkılarında da aynı başarıyla aynı heyecanla hep beraber devam etmek istediğimizi, arzumuzu tekrarlıyorum. Kendisine tekrar Çaycuma'mıza hoşgeldiniz diyorum".

Karayalçın anı defterine şunları yazdı; "Çaycuma Belediyesi'ni ziyaret etmekten, başkanımızın projelerini dinlemekten, öğrenmekten çok büyük memnuniyet duydum. Geniş ufuklu ve kentini geleceğe hazırlayan başkanımıza en içten başarı dileklerimi sunarım".

Karayalçın son olarak Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından açılan 'Hayır' standını ziyaret ederek Belediyenin elektrikli golf aracına bindi.

Editör: Pusula Gazetesi